Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga knust av dumpekandidat

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Start klatret bort fra jumboplassen.

VÅLERENGA - START 1-3:

Etter en litt ujevn start på sesongen, så det ut til at Vålerenga hadde funnet vinnersporet etter sommerferien.

Osloklubben har plukket godt med poeng den siste tiden, men hjemme mot Start søndag skulle Kjetil Rekdals menn gå på en smell.

Sørlendingene har slitt stort i 2013 og lå helt sist på tabellen før møtet med VIF. Bunnlaget gikk likevel positivt til verke på Ullevaal.

Mål av Alejandro Castro og Bismarc Acosta i første omgang sørget for en sjokkledelse til pause. I andre omgang satte Sondre Tronstad spikeren i kista.

Jan Lecjaks reduserte for hjemmelaget, men det hjalp lite.

- Dette skjer hver gang vi har muligheten til å nærme oss topp fire. Vi må bare godta at vi ikke er et topplag i år, sier Daniel Fredheim Holm til TV 2.

Og vips, så var ikke lenger Start bunnlaget i Tippeligaen. Nå har de gule både Hønefoss og Sarpsborg bak seg på tabellen når 11 serierunder gjenstår.

Sjokkerte VIF
Det var likevel hjemmelaget som åpnet best og både Torgeir Børven og Daniel Fredheim Holm, fikk store muligheter, uten å finne nettet.

I stedet var Alejandro Castro som skulle åpne scoringsprotokollen i det 26. minutt. Det hele startet med en dødball.

Christian Tveit fikk ballen inne i feltet og sendte den videre til Castro på elegant vis. Målscoreren fikk hodet på ballen og den gikk i mål via tverrliggeren.

Fem minutter før pause slo de gule gjestene til igjen. Nok en gang kom scoringen etter dødball.

En lang ball havnet inne foran mål og Gudmundur Kristjansson fikk pirket ballen til Bismarck Acosta. Han kunne enkelt sette inn 20-0 for gjestene.

Dette sto seg også til pause, og siden Hønefoss tapte borte mot Haugesund, var Start på dette tidspunktet oppe fra bunnplassen i Tippeligaen.

Snytt for straffe
Etter pause måtte hjemmelagte fram på banen i jakten på en redusering, men det helt store sjansene uteble for Rekdals utvalgte.

Torgeir Børven var en trussel på topp for Vålerenga, og Mohammed Fellah prøvde seg på en småfarlig skudd, men Håkon Opdal i Start-buret følte seg nok aldri truet.

Etter 74 minutter var det i stedet Start som var farlig frampå. Bismarck Acosta gikk i bakken etter en duell med Fedor Ogude, og de gule ropte på straffespark.

Dommer Svein-Erik Edvartsen var imidlertid ikke enig med gjestene. Reprisen viste likevel at Start nok ble snytt for et forsøk fra krittmerket.

Ni minutter før full tid skulle sørlendingene få et stort plaster på såret. Babacar Sarr fant Sondre Tronstad foran mål, og han satte enkelt inn 3-0 til bortelaget.

Jan lecjaks reduserte på tamnpen, men det kunne ikke hindre at Start tok steget bort fra bunnen av tabellen for første gang siden den 15. serierunden.

Laget er nå nummer 14 på tabellen (kvalifiseringsplass). Vålerenga på sin side står med 25 poeng fra 19 kamper og holder med det til midt på tabellen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!