RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UT: Ali Iqbal blir ikke med Vålerenga videre. Her er han i kamp mot Molde tidligere i år.
UT: Ali Iqbal blir ikke med Vålerenga videre. Her er han i kamp mot Molde tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Vålerenga kvitter seg med fire spillere

Sist oppdatert:
- Det er trist å la dem gå, sier Kjetil Rekdal.

Ali Iqbal, Mathias Blårud, Markus Brændsrud og Fitim Kastrati er ferdige i Vålerenga.

Det har klubben kommet fram til etter en evaluering gjort etter årets sesong.

FERDIG: Mathias Blårud har spilt sin siste Vålerenga-kamp for denne gang.

- Dette er alle talenter som har muligheten til å lykkes videre. Det er trist å la dem gå, men vi må gjøre plass til de som er enda yngre, og som kanskje har enda større potensial til å lykkes i framtida, sier Kjetil Rekdal til klubbens hjemmeside.

Alle fire stod uten kontrakt etter årets sesong og står nå fritt til å finne seg ny arbeidsgiver.

- For at disse spillerene skal kunne ta det neste steget trenger de en bedre utviklingsarena enn vi kan tilby med vårt andredivisjonslag. De har ikke klart å etablere seg i førsteelleveren i Tippeligaen, og da er vi nødt til å la de fortsette et annet sted, sier Rekdal.

Vålerenga har tidligere sluppet spillere billig eller gratis til konkurrerende klubber og blitt vitne til at spillerne som ikke ble funnet gode nok har blomstret. Rekdal forklarer prioriteringen slik:

- Vi er rett og slett nødt til å innse at dersom unggutta ikke griper den sjansen og viser seg som aktuelle for førsteelleveren i løpet av en sesong eller to, så må vi la dem gå. Kanskje er det også slik at noen av de som har lykkes andre steder aldri hadde lykkes hos oss, men trengte det tuppet i baken de fikk.

Mathias Blårud er spilleren blant de nylig avskjedigede som har fått flest kamper denne sesongen. 19-åringen har spilt 235 minutter, fordelt på 12 kamper i Tippeligaen.

Ali Iqbal har spilt 374 minutter, fordelt på 10 kamper. Forsvarsspilleren fikk tillit fra start i årets første seriekamp mot Molde og ytterligere tre kamper, men imponerte altså ikke trenerteamet nok til å få ny kontrakt.

Iqbal og Blårud er denne uken på prøvespill hos førstedivisjonsklubben Fredrikstad.

Også Markus Brændsrød har fått tilbud om prøvespill, men sliter med skade og er trolig ute i tre uker. Dermed må han trolig vente til nyåret med å finne seg ny arbeidsgiver.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere