*Nettavisen* Sport.

Vålerenga låner av Rosenborg

Foto: Ned Alley/SCANPIX

Andreas Nordvik gleder seg til å spille for osloklubben.

30.07.09 19:03

Rosenborg leier ut forsvarsspilleren Andreas Nordvik (22) til Vålerenga ut 2009.

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at alt gikk i orden med låneavtalen. Jeg ser fram til å komme til Oslo og bli en vålerengagutt, sier Nordvik til vif-fotball.no.

Nordvik er tiltenkt rollen som midtstopper i Martin Andresens Vålerenga. Han kan også spille back.

Rosenborg anser utlånet som en viktig del av utviklingen til den unge forsvarsspilleren. 22-åringen har kontrakt med trondheimsklubben ut 2010.

- Det er viktig for Nordvik å spille jevnlig på det øverste nivået, og det vil han få i Vålerenga. I Rosenborg har det bare blitt sporadisk spilletid, men nå vil å få nyttig tippligaerfaring over tid, sier sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg til RBK.no.

Nordvik mener selv at han har mye å tilføre osloklubben.

- Jeg skal bidra med at Vålerenga skal slippe inn mindre mål og vinne flere kamper, sier en offensiv Nordvik, som har ni landskamper på aldersbestemt nivå for Norge.

Han kan imidlertid ikke spille for Vålerenga i Europaligaen, ettersom han allerede har gjort dette for Rosenborg denne sesongen.

Andreas Nordvik er den tredje spilleren som forsvinner fra Rosenborg denne uka. Tidligere er Roy Miller blitt leid ut til Örgryte og John Pelu solgt til Haugesund.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag