RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga må lage økonomisk handlingsplan

GANSKE FORNØYD: Fotballpresident Yngve Hallén mener økonomien i norske klubber er på rett vei.
GANSKE FORNØYD: Fotballpresident Yngve Hallén mener økonomien i norske klubber er på rett vei. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballforbundets lisensnemnd plasserer osloklubben i faresonen.

Klubbene i Tippeligaen, 1. divisjon og Toppserien må jevnlig sende inn økonomiske rapporter til fotballforbundets lisensnemnd. Nå er tilstanden i Vålerenga så ille at klubben plasseres i faresonen.

Fotballpresident Yngve Hallén (t.v.) og klubblisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, oppsummerte onsdag status for klubbøkonomi i toppfotballen.

Lisensnemnda opererer med grønn, gul og rød sone, og osloklubben er nå i den røde sonen. Dette gjelder både herrelaget og damelaget, som er samlet i én juridisk enhet.

- Det betyr at de må lage en handlingsplan. De må vise at de kan forbedre økonomien sin, sier Rune Nordhaug, som leder lisensnemnda.

Lillestrøm er også i rød sone, slik også romeriksklubben var sist lisensnemnda la fram sin halvårsrapport. De øvrige lagene i Tippeligaen er i enten grønn eller gul sone.

- Lisensen virker. Klubbene er mer disiplinerte enn de har vært. Det er også gledelig at klubbene i Tippeligaen og 1. divisjon øker inntektene. Samlet kommer de ut med 25 millioner kroner i pluss, sier fotballpresident Yngve Hallén.

HamKam mister lisensen, men det får ingen praktiske konsekvenser ettersom lagets nedrykk fra 1. divisjon allerede er klart.

Røa og Arna-Bjørner får irettesettelse fordi de ikke nådde sine delmål.

- Jeg tror aldri vil kommer i en situasjon hvor alle klubbene i Tippeligaen, 1. divisjon og Toppserien er bærekraftige, men jeg er sikker på at vi vil ha en positiv utvikling framover, sier Hallén.

Strømsgodset, Haugesund, Molde, Sarpsborg og Bodø/Glimt er i grønn sone blant lagene i Tippeligaen, mens Vålerenga og Lillestrøm altså er i rød sone og resten befinner seg i gul sone.

I 1. divisjon er Hødd, Mjøndalen og Bærum i grønn sone, mens Tromsdalen og Ull/Kisa er i rød sone, i tillegg til HamKam, som altså mister sin klubblisens.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere