*Nettavisen* Sport.

Vålerenga mangler 15 millioner

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Daglig leder: - Det blir beintøft å klare årets budsjett.

02.07.14 09:28

Av de rundt 40 millionene klubben trenger er bare 25 millioner kroner sikret. Heller ikke emisjonen som skulle sikre klubben 20 millioner friske kroner, er i rute.

- Det blir beintøft å klare årets budsjett, forteller daglig leder Stig-Ove Sandnes til Finansavisen.

Tor Olav Trøim har garantert for 13 millioner kroner i emisjonen som altså har som resultat å gi klubben 20 millioner friske kroner. Ut over Trøims millioner er det bare kommet inn 2,1 millioner kroner, noe som forteller at klubben også på dette området ligger fem millioner kroner under budsjett.

Endrer ikke-
– Mer penger ville gitt oss større handlingsrom, men det endrer ikke de planene som er lagt, sier styreformann Henrik Christensen i Vålerenga til Finansavisen.

For 2014 skal Vålerenga ha et budsjett på totalt 100 millioner kroner, men det er mye som mangler før klubben er i mål. Bare i markedsbudsjettet trengs det store summer for å nå de 40 millionene. Det er også klart at klubben har stått uten hovedsponsor i lang tid.

- Vi mangler 12 til 15 millioner kroner for å være i mål på sponsorsiden. De neste to månedene blir uhyre viktige for å få på plass de samarbeidspartnerne vi ønsker, sier Sandnes.

Han sier også at de fleste klubber i Norge må vente til rundt 1. mars for å vite med sikkerhet hvordan sesongen blir rent budsjettmessig.

Sparing
Allerede i begynnelsen av desember var det klart at Vålerenga måtte redusere staben fra 45 til 31 ansatte. 14 mennesker mister jobben. Det har også vært klart at spillerne må finne seg i en lønnsreduksjon på 12,5 prosent.

Stikkordet i Vålerenga er sparing, og dersom ikke klubben får inn de pengene det er budsjettert med i løpet av vinteren, kan kuttene både i personell og lønninger blir enda større.

- Når man må gå til lønnskutt er det ordentlig ille. Situasjonen har vært kritisk for Vålerenga, men nå har vi en god dialog med aksjeselskapet om å få til en emisjon som gjør at vi trygger økonomien for 2014. Vi er på skinner mot årsmøtet i mars og kan presentere et budsjett da som jeg tror vi fint kan få til. Men vi trenger en ekstraordinær generalforsamling i AS'et for å få til en emisjon som er sikker, sa styreleder Åge Petter Christiansen til aftenposten.no i begynnelsen av desember.

Det virker som om problemene klubben slet med i fjor høst har fortsatt inn i det nye året. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag