Vålerenga mister førstekeeperen

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

Troy Perkins slutter i Vålerenga.

13.01.10 10:51

Det var amerikaneren selv som ba Vålerenga om å få slutte i klubben. Han ønsker å returnere til USA av personlige årsaker.

- Jeg vet at Vålerenga har investert mye tid og brukt mange penger på meg, men denne avgjørelsen er tatt med hensyn til forhold som ikke berører fotballen, forklarer Perkins til vif-fotball.no.

Osloklubben beklager at den dyktige keeperen forsvinner. Den amerikanske ligaen Major League Soccer har kjøpt tilbake spillerlisensen til Perkins.

- Vi har vært klar over situasjonen hans en stund og alternativene hans var enten å reise hjem til USA og fortsette fotballkarrieren der eller legge opp som profesjonell fotballspiller. Vi har derfor forståelse for Troys situasjon, og valgte denne løsningen, sier sportsdirektør Truls Haakonsen.

Han er allerede i gang med jakten på amerikanerens erstatter.

- Vi har god tro på å finne en ny keeper som holder like høyt nivå, sier Haakonsen.

Troy Perkins ble cupmester med Vålerenga i 2008, og fikk også sin debut på det amerikanske landslaget mens han var i Vålerenga. Så langt har Perkins seks landskamper.

- Vi har to unge keepere vi ønsker å satse på for fremtiden, men vi trenger en ny klar førstekeeper. Jeg er sikker på at vi finner en god løsning for Vålerengas del, sier trener Martin Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.