RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga og Lillestrøm straffes knallhardt

Foto: Gunnar Stavrum (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tribunebråket på Ullevaal får konsekvenser.

Tippeligaoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm 11. november ble utsatt i 17 minutter på grunn av tribunebråk.

Nå straffes klubbene med saftige bøter. Vålerenga må ut med 100.000, mens Lillestrøm er 75.000 kroner skyldig.

Straffes for gjentakelse
Oslo-klubben hadde på forhånd fått tillatelse til å fyre av noen bluss ved innmarsjen, men det ble brukt langt flere enn det var tillatelse til, i tillegg til at det også ble brukt knallskudd og bluss under selve kampen.

- Utvalget er av den oppfatning at handlingene utgjorde en sikkerhetsrisiko og et faremoment, og at det må reageres strengt mot slike overtredelser. Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at bruken av pyroteknikk foregikk på selve kampområdet blant publikum, skriver Doms- og sanksjonsutvalget i en pressemelding.

Vålerenga straffes hardere enn erkerivalen fordi klubben, som arrangør, har et særskilt ansvar for å forhindre at pyroteknisk materiale blir tatt inn på stadion.

- Utvalget legger i skjerpende retning også vekt på at klubben en rekke ganger tidligere har blitt sanksjonert for lignende overtredelser. Etter sanksjonsreglementet bør sanksjonen skjerpes ved gjentakelse.

- Fansen må betale
Lillestrøm får også svi på pungen etter bråket, som førte til at kampstarten ble utsatt til politi og arrangør hadde kontroll på situasjonen.

- Grunnlaget for anmeldelsen er at det rett før kampstart og under kampen skal ha blitt avfyrt og kastet store mengder bluss, knallskudd og røykbomber ut på banen, heter det i pressemeldingen.

Det er også slik at pyroteknikk kun kan benyttes av hjemmelagets supportere etter avtale med forbundet.

Doms- og sanksjonsutvalget understreker at det ikke er krav om skyld hos selve klubben, men at handlinger utført av klubbens supportere kan føre til straff - som i dette tilfellet.

Tre personer, som sto med Lillestrøm-fansen, ble lettere skadet og trengte assistanse fra Røde Kors.

Sikkerhetsansvarlig i Lillestrøm, Kjell Hulby, har tidligere uttalt at supporterne må ta boten fra NFF.

- Det er klubben som vil få boten, men vi vil alltid videreføre boten til de som blir tatt, sier sikkerhetsansvarlig i Lillestrøm, sa Husby til Nettavisen i fjor.

Les hele pressemeldingen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere