*Nettavisen* Sport.

Vålerenga og Lillestrøm straffes knallhardt

Foto: Gunnar Stavrum (Mediehuset Nettavisen)

Tribunebråket på Ullevaal får konsekvenser.

09.01.13 17:09

Tippeligaoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm 11. november ble utsatt i 17 minutter på grunn av tribunebråk.

Nå straffes klubbene med saftige bøter. Vålerenga må ut med 100.000, mens Lillestrøm er 75.000 kroner skyldig.

Straffes for gjentakelse
Oslo-klubben hadde på forhånd fått tillatelse til å fyre av noen bluss ved innmarsjen, men det ble brukt langt flere enn det var tillatelse til, i tillegg til at det også ble brukt knallskudd og bluss under selve kampen.

- Utvalget er av den oppfatning at handlingene utgjorde en sikkerhetsrisiko og et faremoment, og at det må reageres strengt mot slike overtredelser. Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at bruken av pyroteknikk foregikk på selve kampområdet blant publikum, skriver Doms- og sanksjonsutvalget i en pressemelding.

Vålerenga straffes hardere enn erkerivalen fordi klubben, som arrangør, har et særskilt ansvar for å forhindre at pyroteknisk materiale blir tatt inn på stadion.

- Utvalget legger i skjerpende retning også vekt på at klubben en rekke ganger tidligere har blitt sanksjonert for lignende overtredelser. Etter sanksjonsreglementet bør sanksjonen skjerpes ved gjentakelse.

- Fansen må betale
Lillestrøm får også svi på pungen etter bråket, som førte til at kampstarten ble utsatt til politi og arrangør hadde kontroll på situasjonen.

- Grunnlaget for anmeldelsen er at det rett før kampstart og under kampen skal ha blitt avfyrt og kastet store mengder bluss, knallskudd og røykbomber ut på banen, heter det i pressemeldingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Det er også slik at pyroteknikk kun kan benyttes av hjemmelagets supportere etter avtale med forbundet.

Doms- og sanksjonsutvalget understreker at det ikke er krav om skyld hos selve klubben, men at handlinger utført av klubbens supportere kan føre til straff - som i dette tilfellet.

Tre personer, som sto med Lillestrøm-fansen, ble lettere skadet og trengte assistanse fra Røde Kors.

Sikkerhetsansvarlig i Lillestrøm, Kjell Hulby, har tidligere uttalt at supporterne må ta boten fra NFF.

- Det er klubben som vil få boten, men vi vil alltid videreføre boten til de som blir tatt, sier sikkerhetsansvarlig i Lillestrøm, sa Husby til Nettavisen i fjor.

Les hele pressemeldingen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.