RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga reiste seg mot Tromsø


VANT: Vålerenga-spillere var de eneste som kunne juble for scoring i oppgjøret mot Tromsø på Ullevaal stadion.
VANT: Vålerenga-spillere var de eneste som kunne juble for scoring i oppgjøret mot Tromsø på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tok tre meget viktige poeng i medaljekampen.

VÅLERENGA - TROMSØ 1-0:

Begge lag ønsket å revansjere sine tap fra forrige serierunde da Vålerenga og Tromsø barket sammen på Ullevaal Stadion fredag kveld.

Vertene tapte 2-0 mot Stabæk, mens Tromsø ble ydmyket 6-0 av Strømsgodset på Alfheim.

På landskamparenaen hadde bortelaget flere gode sjanser til å score mål, men det var Vålerenga som trakk det lengste strået på eget gress.

For kampens eneste mål kom etter en flott overgang av hjemmelaget. Daniel Braaten vant ballen på midten før Christian Grindheim fikk sendt lærkula videre til Ghayas Zahid. Sistnevnte hamret ballen i nettet helt nede i hjørne for Tromsøs sisteskanse.

Seieren sendte Vålerenga forbi Stabæk på tabellen og sørget for at det fremdeles stor spenning i toppen av Tippeligaen.

- Jeg synes vi vinner fortjent totalt sett. Det er vi som prøver å lage en fotballkamp, og det er vi som bestemmer det meste utpå her. Tromsø har en stor sjanse på overtid og et skudd i tverrliggeren i første omgang, men dette var en hardt tilkjempet seier som vi dro i land. Det er mange sånne kamper i eliteserien. Det er ofte lite forskjell mellom lag i enkeltkamper, og det var det i dag, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NTB.

- Det var en flott kontring. Jeg fikk ballen av Christian (Grindheim) og kom meg én mot én. Det var litt heldig at den gikk via en forsvarsspiller, men den hadde nok gått inn uansett, sier Zahid til TV 2.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVGJORDE: Vålerengas Ghayas Zahid scoret kampens eneste mål på Ullevaal Stadion fredag kveld.

Flott kontring
Gjestene fikk den første store sjansen i hovedstaden, da Gjermund Åsen klinket ballen i tverrliggeren.

Og Tromsø kom seg til flere halvsjanser i åpningsminuttene, men maktet ikke å omsette sjansene til tellende resultat i målprotokollen.

Det utnyttet vertene ved å ta ledelsen etter 19 minutter.

For hjemmelagets Braaten kranglet til seg ballen midt på banen og sendt den videre til Christian Grindheim. Midtbanespilleren slo en flott ball gjennom til Zahid som satt ballen forbi Tromsø-målvakten.

Jaktet utligning
Laget fra Nord-Norge hadde flere gode muligheter til å sette inn et utligningsmål etter scoringen og presset på i den andre omgangen.

Men hverken Zdenek Ondrasek eller de andre i andre angrepsspillerne til Tromsø klarte å lure ballen forbi Sascha Burchert i VIF-målet.

Dermed endte det med seier og tre poeng for Oslo-laget. Dermed er de oppe på andreplass i Tippeligaen, fem poeng bak Rosenborg som møter Lillestrøm søndag.

Tromsø ligger på kvalifiseringsplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere