Vålerenga selger seg ut av Vallhall

FANT LØSNING: Vålerenga er enig med Stabæk om en nedbetalingsplan. Her er styreleder Åge Petter Christiansen og Kjetil Rekdal etter årets første hjemmekamp mot Bodø/Glimt.

FANT LØSNING: Vålerenga er enig med Stabæk om en nedbetalingsplan. Her er styreleder Åge Petter Christiansen og Kjetil Rekdal etter årets første hjemmekamp mot Bodø/Glimt. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

En del av planen for å slette gjelden til Stabæk.

Vålerenga er blitt enig med Stabæk om en nedbetalingsplan etter at klubben Oslo-klubben ble dømt til å betale bæringene 6,2 millioner kroner.

Voldgiftsdommen kom som følge av urettmessig heving av opsjonsavtalen knyttet til Herman Stengel.

Vålerenga skal innbetale to tredeler av beløpet innen 1. september, og det resterende over en periode fram til sensommeren 2015.

Samtidig opplyser styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, at klubben kommer til å selge seg ut av Vallhall.

- Vi har i juli fått tilbakebetaling av deler av selskapskapitalen fra Vallhall Fotballhall for den eierandelen vi har der. Styret har videre besluttet å selge vår eierandel i Vallhall, og vi har hatt en god dialog med styret i Vallhall Fotballhall om dette. I den nåværende situasjonen er denne eierandelen mer verdt som realisert kapital for Vålerenga Fotball. Til sammen utløser dette en ekstra inntekt på ca. 3,5 millioner kroner - noe som gjør at vi klarer å betale en større sum til Stabæk Fotball nå, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Styrelederen uttrykker samtidig glede over at Stabæk har vært såpass samarbeidsvillig etter at dommen i voldgiftsretten falt.

- Vi er glad for at Stabæk Fotball har akseptert en nedbetalingsplan med Vålerenga Fotball. Vi er inne i en kritisk økonomisk situasjon, og det har vært nødvendig for styret å se etter ekstraordinære inntekter for å kunne løse denne saken, sier Christiansen.

Stabæks styreleder Espen Moe er fornøyd både med utfallet av dommen og at klubben i samarbeid med Vålerenga har kommet fram til en løsning.

- Dette har vært en langvarig og krevende sak for begge parter. Vi er derfor fornøyd med at vi har funnet frem til en løsning som begge parter kan leve med. Denne løsningen medfører også for Stabæk en noe lysere økonomisk situasjon, selv om det fortsatt må jobbes hardt for at vi skal få en langsiktig, bærekraftig økonomi for fremtiden sier Moe.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag