RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga takker Stabæk

Sist oppdatert:
- Nå har vi klart to av årets tre mål, sier VIF-direktør Jan Erik Aalbu.

Vålerenga er verter for Lillestrøm på Ullevaal mandag kveld, men søndag kveld var det noe helt annet som opptok Oslo-klubben. Stabæks seriegull sikret nemlig Vålerenga plass i Europa neste år. Og det etter en sesong hvor ord som «krise» og «nedtur» har vært mest knyttet til klubben.

BLOGG:Har gjort drømmen virkelig

- Selv om det har kladda en del denne sesongen, så har vi nå oppnådd to av de tre målene vi satte oss før sesongen, sier VIF-direktør Jan Erik Aalbu til Nettavisen.

- Vi skulle bli blant de fire beste i serien, vi skulle til Europa og vi skulle til cupfinalen. De to siste har vi nå klart, forklarer han.

Håpet på festing før cupfinalen
Selv synes han imidlertid at det var litt synd at Stabæk fikset gullet allerede søndag.

- Jeg håpet på litt nerve inn mot neste ukes kamp mellom Stabæk og Vålerenga. Så kunne vi slått dem der, før de sikret gullet i siste runde borte mot Tromsø. Så kunne de festet hele uka før cupfinalen, sier Aalbu glisende.

- Men vi har slått Stabæk før i år. Nå er målet å slå dem to ganger til på tre uker, og med seier i cupfinalen vil vi ha sikret oss europacupspill på egen hånd. Ikke bare via dem, fortsetter han.

Følg VIF - LSK på mobilen: Gå inn på mobil.nettavisen.no

- Man kan gå på vannet ...
Aalbu, som selv har jobbet i Stabæk tidligere og kjenner klubben godt, er imidlertid full av lovord om hva bæringene har fått.

- Jeg er nesten mest imponert over at de i det hele tatt er blitt et Tippeliga-lag. Den jobben som ble gjort på slutten av 80- og 90-tallet. Den var intet annet enn fantastisk. De var kanskje litt heldige. I dag koster det jo så uendelig mye mer å bli et topplag. Det er jo lag i Adeccoligaen nå med budsjetter på 50-80 millioner kroner. Men det tar ikke bort noe. Det viser bare at hvis man har dyktige og de rette menneskene, og har ordentlig troen på noe, så er det faktisk mulig å gå på vannet, sier Aalbu.

1047

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere