RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
20.000 TOMME SETER var en gang forbeholdt Lyn. Nå gjelder det også Vålerenga.
20.000 TOMME SETER var en gang forbeholdt Lyn. Nå gjelder det også Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Vålerenga vant foran glissent Ullevaal

Sist oppdatert:
- Vi må spille bedre og bygge opp tilliten over tid, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til Nettavisen.

VÅLERENGA - KRISTIANSUND 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): «Oslos Stolthet» sang Klanen da Vålerenga tok lagets andre strake seier og klatret til sjuendeplass på eliteserietabellen etter 1-0 mot Kristiansund tirsdag.

Vålerengas trofaste tilskuere leverte igjen, men tilskuertallene tyder på at fåtallet av hovedstadens innbyggere føler den samme tilknytningen til byens eneste eliteserielag.

På det som kalles «fotballens festdag» var det kun solgt 7226 billetter. Færre tilskuere har det ikke vært på en hjemmekamp for Vålerenga i toppdivisjonen på 16. mai siden Bryne var på besøk i 1986.

Den gangen var det 3091 tilskuere som møtte opp for å se Vålerenga, med blant andre dagens Discovery-sportssjef Jan Erik Aalbu på laget.

TRIST: Joacim Jonsson synes det er trist at ikke flere tok turen til Ullevaal på 16. mai.

Deila: - Vi må spille bedre

Fotballekspert Joacim Jonsson mener det labre publikumsoppmøte hos hovedstadens eneste eliteserielag først og fremst er trist.

- Det er trist. Jeg har sagt det tidligere; det viktigste for Eliteserien er at klubbene i de store byene leverer. Vålerenga må bli et lag som utfordrer om gullet igjen. Først da vil de trekke folk, mener Jonsson.

Vålerenga-trener Ronny Deila mener tilskuerne vil komme når laget hans presterer bedre på banen.

- Jeg tenker at det er ikke så mye å gjøre med det. Vi må bygge opp tilliten over tid og spille bedre fotball. Vi må vinne flere kamper, og da kommer flere folk til å komme, sier Deila til Nettavisen etter onsdagens kamp.

Det var tydelig at Vålerenga-treneren ikke var helt fornøyd med det som ble prestert på Ullevaal-matta tirsdag. Sett bort fra Robert Lundströms seiersmål, skapte ikke Vålerenga målsjanser mot nyopprykkede KBK.

- Vi er solide bakover og slipper til veldig lite. Vi har stort sett ballen hele tiden og er nesten oppe i 70 prosent, men det er for dårlig på siste tredjedel. Det er ikke nok motsatte bevegelser og for lite ferdigheter som utfyller hverandre. Vi slet med å finne åpninger, så vi endret mye underveis i kampen. Det var fordi vi fikk ikke nok samtidige bevegelser.

MÅ BLI BEDRE: Ronny Deila mener publikum naturlig vil finne veien til Vålerengas kamper når laget spiller bedre.

- Er du skuffet over prestasjonen, til tross for tre poeng?

- Jeg ser at vi har ting å jobb med, men samtidig er det viktig å vinne på slike dager. Nå har vi spilt bra og tapt kamper før, så det er viktig at vi tar med oss den defensive soliditeten. Vi er bra i balansespillet vårt, trygge bakover, og det gir en grobunn for å bygge et angrepsspill.

Kristiansund-trener Christian Michelsen mener Kristiansund fort kunne få med seg poeng fra Ullevaal, med litt bedre uttelling.

- Jeg synes vi skaper nok til å kanskje få med oss noe herfra, men nå må det gå en fanden i oss. Vi kan ikke bli for fornøyde med hederlige innsatser, sier Michelsen.

Keita ut med skade

Vålerenga hadde ballen klart mest gjennom hele kampen, men slet med å skape farligheter mot et kompakt Kristiansund-lag.

Midtveis i første omgang kom Ivan Näsberg framover fra sin backposisjon, spilte vegg med Zahid og gikk i bakken inne i sekstenmeteren i duell med Nikita Baranov. Dommer Tore Hansen viste imidlertid ikke antydninger til å blåse straffe.

Drøye fem minutter før pause forlot Muhamed Keita banen, trolig med en skade, og ble erstattet av Henrik Kjelsrud Johansen.

Rett før pause fikk Kristiansund sin største sjanse i den første omgangen. Etter litt klabb og babb havnet ballen hos Jean Alassane Mendy, som traff litt for dårlig og måtte se ballen rulle over linja, tre meter utenfor.

REGNTUNGT: Herman Stengel jubler sammen med Robert Lundström etter Vålerengas 1-0-scoring.

Scoret på første skudd på mål

Kristiansund startet den andre omgangen friskt. Etter et fint angrep havnet ballen på venstrekanten, der Sondre Sørli klinte til med venstrefoten og tvang Marcus Sandberg til å slå ballen til corner.

Få minutter senere fikk Vålerenga uttelling i motsatt ende. Ghayas Zahid rullet ballen ut på høyresiden til Robert Lundstöm, som banket inn 1-0 i lengste hjørnet, på Vålerengas første avslutning på mål.

Kvarteret før slutt fikk gjestene en gigantisk sjanse til å utligne. Etter et langt innkast havnet ballen hos Sørli, som fra kort hold avsluttet, men skuddet ble blokkert, og vertene fikk klarert.

I sluttminuttene presset Kristiansund på for en utligning, men måtte reise tomhendte hjem.

Foruten tre poeng kunne Vålerenga-fansen også glede seg over at Daniel Fredheim Holm kom inn til sin første kamp for sesongen etter å ha kommet tilbake fra kneskaden han pådro seg før seriestart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere