RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga vil tilby superspissen ny kontrakt

MÅLKÅT: Vålerengas Vidar Örn Kjartansson bøtter inn mål.
MÅLKÅT: Vålerengas Vidar Örn Kjartansson bøtter inn mål. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Stor sjanse for at han blir, sier Kjetil Rekdal.

Med 24 scoringer er Vidar Örn Kjartansson foran skjemaet med tanke på å slå Odd Iversens rekord som den mestscorende i en eliteseriesesong.

I 1968 scoret Odd Iversen 30 mål på 18 kamper på øverste nivå i Norge. 46 år senere er islandske Kjartansson på vei mot å slå den gamle rekorden. På 22 kamper har han scoret 24 mål.

Vålerenga-spilleren selv var ikke klar over rekorden før søndagens kamp mot Haugesund.

- Jeg hadde ikke hørt om den før etter kampen. Det er bra å ha muligheten til å slå den, sier Kjartansson til NTB.

Med sju kamper igjen vil han slå rekorden hvis han scorer i alle de gjenstående kampene. Skal man dømme etter målsnittet på 1,09, vil han gjøre nettopp det. Dagbladet skriver mandag at det nå også er gode muligheter for at Kjartansson blir værende i osloklubben.

- Den er stor. Veldig stor, sier trener Kjetil rekdal til avisen.

Rekdal antyder at islendingen vil få tilbud om en ny kontrakt.

- Når det gjelder innhold og lengde på kontrakter, så er ikke det et tema for media. Men det sier seg selv at vi har tenkt å honorere gode prestasjoner.

- Fantastisk sesong

Det å bli tidenes mestscorende spiller i samme sesong, er noe som tenner 24-åringen på tampen av årets seriespill. - Forhåpentligvis klarer jeg det. Jeg vil selvfølgelig slå rekorden. Det har vært en fantastisk sesong, sier spissen.

VIF-trener Kjetil Rekdal vil ikke legge all æren for scoringene til spissen selv. Han mener scoringene bare er en naturlig del av jobben hans i Vålerenga.

- Han har gode spillere rundt seg, som jobber hardt for å gjøre jobben enklere for han. Vi har en spillestil der spissen skal komme til mange avslutninger. Han skal ikke være med ned i forsvaret å takle, sier Rekdal til NTB.

Superduo

Kjartansson har scoret jevnt gjennom hele sesongen, men utover i året har også 20-åringen Ghayas Zahid stått fram. De seks siste kampene har unggutten hatt tre målgivende til islendingen, i tillegg til å skape mye mer for Vålerenga og Kjartansson med sitt spill.

Angriperne er blitt en fryktet duo for motstanderens forsvar.

- Det er flott å spille med Ghayas. Han kan spille ballen der du vil han den. Han er en fantastisk spiller, sier Kjartansson om lagkameraten.

Mot Haugesund var duoen involvert i det meste som skjedde for Vålerenga i 4-1-seieren søndag. Kjartansson scoret hattrick, mens Zahid scoret ett og hadde en målgivende pasning.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug har i sin tid som sjef i Haugesund fått fram målscorere som Thomas Sørum, Nikola Djurdjic, Alexander Søderlund og Christian Gytkjær. Han har latt seg imponere over eliteseriens toppscorer

- Han er en meget bra spiller, bedre enn hva jeg trodde. Han har hatt en «himla» bra utvikling, sier Grindhaug til NTB. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere