RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga ydmyket på hjemmebane

Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)
Sist oppdatert:
Overraskelseslaget Sogndal fortsetter å imponere.

VÅLERENGA - SOGNDAL 0-2:

Den femte tippeligarunden ble sparket i gang på Ullevaal fredag kveld, med oppgjøret mellom Vålerenga og Sogndal.

De fleste spådde hjemmeseier på forhånd, men overraskelseslaget Sogndal har allerede vist at man ikke skal undervurdere dem.

Det gjorde de også mot Vålerenga. Sogndal var det beste laget og vant helt fortjent 2-0, etter scoringer av Gustav Valsvik og Tonny Brochmann.

- Vi har fått inn en mentalitet i gruppa som gjør at vi tror vi kan vinne hver eneste kamp, sier Sogndal-kaptein Henrik Furebotn til MAX etter kampen.

- Vi er unøyaktige, og de er mer effektive enn oss, sier VIF-keeper Lars Hirshfeld.

Kjempestart
Laget fra saftbygda gikk ut i hundre på Ullevaal fredag kveld, og det skulle bare ta 14 minutter før de tok ledelsen.

Frisparkspesialisten Ørjan Hopen sendte en knallhard dødball inn i Vålerenga-feltet, der Gustav Valsvik steg til værs og headet inn ledelsen. En vakker scoring av gjestene.

Sogndal fortsatte å presse på, og etter 24 minutter økte de ledelsen.

Lars Hirschfeld satte raskt i gang, men utkastet ble brutt, og Henrik Furebotn prøvde seg for Sogndal. Simon Larsen hev seg inn og sklitaklet vekk ballen, men den gikk rett i Furebotn og spratt videre til Tonny Brochmann.

Dansken befant seg plutselig helt alene med sisteskanse Hirschfeld, og iskaldt satte han ballen i nærmeste hjørne. En heldig scoring, men Vålerenga rotet det også til for seg selv der.

2-0 var et faktum, og hjemmepublikummet havnet i umiddelbar sjokktilstand.

Nære 3-0
Få minutter senere var Sogndal nære på å øke til 3-0, men Stéphane Badji bommet alene med Lars Hirschfeld. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-2 til Sogndal.

Vålerenga skjerpet seg etter pause, og klarte å sette Sogndal under et visst press.

9849 tilskuere på Ullevaal fikk mot slutten av kampen beskjed om å slutte å kaste gjenstander inn på banen. Både mobiltelefoner og snusbokser ble kastet ned på gressmatta. Det var tydelig at hjemmepublikummet ikke likte det de fikk se av Vålerenga.

Sogndal var igjen nære på å øke til 3-0, da et frispark fra Ørjan Hopen så vidt ble klarert av Lars Hirschfeld mot slutten av kampen.

- Vi blir bare imponert av det venstrebeinet, sa Max-kommentator Jan-Erik Aalbu etter at Hopen nok en gang hadde stått bak en Sogndal-mulighet.

Dermed fortsetter Sogndal-suksessen i Tippeligaen, og det nedrykksdømte laget har nå tatt ni poeng på de fem første kampene. Nå er det nok ingen som fortsetter å undervurdere Jonas Olssons menn.

Vålerenga står nå med syv poeng på de fem første kampene, og ligger med det på sjetteplass.

Nettavisen kommer tilbake med intervjuer og reaksjoner fra Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere