*Nettavisen* Sport.

Vålerengas drømmehelg

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

André Muri gjorde denne helgen til en av de beste for Vålerenga i år.

26.06.11 21:57

START - VÅLERENGA 0-2:

Det er ikke så ofte han scorer mål, André Muri, så ingen hadde ventet seg to nettkjenninger fra Vålerengas midtstopper i søndagens bortekamp mot Start.

30-åringen fikk imidlertid stå alene i Starts straffefelt både midtveis i første omgang og midtveis i andre omgang. Begge gangene takket han pent for vertenes gjestfrihet og nikket ballen i mål.

Koné snart i form
Vålerenga har dermed tre strake seirer for første gang i Tippeligaen 2011, mens Start kun har vunnet én gang på sine åtte siste seriekamper.

I tillegg avga flere av topplagene poeng.

Nå begynner Vålerenga i nærme seg den gullkandidaten de fleste regnet dem som før sesongen startet.

Denne gang fikk også Yssouf Koné en hel omgang på banen. Ivorianeren bør dermed nærme seg den fysiske formen som skal til for å spille 90 minutter.

Når det skjer, får Vålerenga den spydspissen som oslolaget trenger for å kjempe om seriegull.

Høyaktuell
I Start fikk Frode Fredriksen sin debut som trener i Tippeligaen. Det åpnet godt i cupen, med seier mot Strømsgodset samme dag som Knut Tørum valgte å gå av, men endte med tap i serien.

Fredriksen er uansett en het kandidat til å få trenerjobben på permanent basis. Han takket nei til jobben for 2,5 år siden, men er interessert nå.

Han vil helt sikkert bli nevnt når klubbledelsen skal diskutere hvem som får trenerjobben på permanent basis.

- Uten å si noe stygt om Knut, så har vi det topp nå. Vi har fått to typer i Frode Fredriksen og Erik Ruthford Pedersen som er utrolig godt likt og høyt respektert blant spillerne, sa Jesper Mathisen til Fædrelandsvennen tidligere denne uka.

Trakk seg i 2008
Fredriksen var også en kandidat da Arne Sandstø skulle erstattes i november 2008. Helt til en anonym mangemillionær dukket opp i Fædrelandsvennen og sa at han ville sponse klubben med én million kroner dersom de valgte en rutinert trener framfor Fredriksen.

Frode Fredriksen trakk sitt kandidatur etter at den daværende styreformannen uttalte at han ville se nærmere på mangemillionærens forslag.

Nå er han igjen aktuell for jobben.

- Hva som skjer etter 4.juli får vi ta da. Jeg har fått full frihet og et klapp på skuldra med ønske om lykke til frem til da, sier Fredriksen til Fædrelandsvennen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.