*Nettavisen* Sport.

Valgtrøbbel for Sepp Blatter

WHAT? Stemmer de ikke på meg? Det kan gå mot et hardere presidentvalg enn Sepp Blatter hadde sett for seg. FOTO: NTB scanpix Foto: Jorge Adorno (Reuters)

Uventet nøling før valget i mai.

13.03.15 20:46

Helt siden 1998 har Sepp Blatter sittet som FIFA-president. Flere har prøvd å ta opp kampen om presidentvervet med den kontroversielle sveitseren, men det har kun blitt med forsøkene.

Tross hard kritikk, spesielt angående omstendighetene rundt fotball-VM i Qatar, har Blatter sittet trygt og flere av FIFAs regionale forbund har vist sin klare støtte frem mot neste valg i mai, ifølge AIPS media.

I juni, under en FIFA-kongress i Sao Paulo, viste alle avgjørende regioner sin fremtidige støtte til Blatter, bortsett fra UEFA, i form av stående applaus.

Også i formannskapet i den afrikanske hovedsammenslutningen (CAF) og i Oseania-regionen var det enstemmig enighet om å støtte Blatter i valget på FIFA-kongressen i Zürich 29. mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

PRESIDENTKANDIDAT: Luis Figo vil utvide VM til 40 eller 48 lag. Foto: Paul Gilham

Blatters konkurrenter i valget er Asia-regionens visepresident i FIFA, Prins Ali Al Hussein av Jordan, Michael Van Praag og portugisiske Luis Figo som ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2000.

Det hele virket til å gå som normalt. Men så slapp Sør Amerikas region (CONMBOL) en aldri så liten bombe.

Stikk i strid med tradisjonen bekreftet den nyvalgte Uruguay-presidenten, Juan Angel Napout, å utsette en avgjørelsen om hvordan sine ti medlemmer bør stemme til mai.

Også regionen i Karibia og sentral- og Nord-Amerika (CONCACAF) tirrer presidentkandidatene med å utsette hvem de stemmer på frem til 29. mai.

- Jeg tror ikke CONCACAF skal uttale seg om en enkelt kandidat. De har ikke stemme. Det er medlemmene som har stemme. Hvert enkelt land har
mulighet til å stemme for hvem deres medleskap støtter, sier CONCACAFs Jeff Webb.

- Vi vil diskutere og se hva som er til det beste for spiller og hva som er det beste for CONCACAF. Vi har land som støtter Blatter og vi har land som støtter Prins Ali, sier Webb videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.