RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Van Gaal: - Vil vente med spillerkjøp

FØRSTE PRESSEKONFERANSE: Louis van Gaal hadde sin første pressekonferanse som Manchester United-manager.
FØRSTE PRESSEKONFERANSE: Louis van Gaal hadde sin første pressekonferanse som Manchester United-manager. Foto: Adrian Dennis (Afp)
Sist oppdatert:
Louis van Gaal holdt sin første pressekonferanse for Manchester United torsdag.

Torsdag holdt Louis van Gaal sin første pressekonferanse som Manchester United-manager.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hva nederlenderen ville si. Van Gaal ankom pressekonferansen sammen med United-legenden Sir Bobby Charlton.

- Først vil jeg få takke sir Bobby Charlton. Det er en stor ære å få komme til Old Trafford og bli guidet rundt av Charlton. Jeg har sett ham spille, og det er en stor ære å ha møtt ham, sier van Gaal på pressekonferansen.

Louis van Gaal fortalte også at han ikke vil spå fremtiden til klubben han nå skal lede.

- Jeg gjør alltid mitt beste. Det er alt jeg kan gjøre. Jeg kan ikke spå fremtiden, for det går ikke. Dette er verdens største klubb. Allerede etter to dager vet jeg hvor viktig Manchester United er, og hvor viktige sponsorene er. Jeg må jobbe for å forberede laget, og for å tilpasse meg en så stor klubb. Det vil ikke bli lett, men jeg vil gjøre alt for å klare det, sier han, og fortsetter:

- Dette er den største klubben på verdensbasis. Men i sport er man aldri den største. Man må stadig bli bedre. Når man blir nummer syv en sesong, så er man ikke verdens største, sier van Gaal, noe selvmotsigende.

- Har tillit
- Hvor lang tid har du fått til å få klubben tilbake på vinnersporet?

- Ingen spesiell tid. Eierne tror på meg og viser tillit. Fansen er veldig viktig. Men man kan ikke forutse noe i fotball. Ingen forventet at Nederland skulle komme så langt i VM og ingen trodde Tyskland skulle slå Brasil eller at Nederland skulle slå dem, sier 62-åringen.

Venter med spillerkjøp

På spørsmål om hvor mange spillere han vil hente inn i løpet av sommeren svarer van Gaal følgende:

- Først vil jeg se hva spillerne jeg har kan gjøre, så vil jeg kanskje kjøpe andre. Jeg vet hva jeg har. Jeg vil uansett se hvordan spillerne gjør det under min filosofi, understreker van Gaal.

Den nye United-manageren forteller at det vil ta 4-6 uker før han bestemmer seg for hvem som blir kaptein på laget. Alle er aktuelle, sier han.

Van Gaal gjennomførte onsdag sin første treningsøkt med de røde fra Manchester. Det er tydelig at han allerede spiller på lag med Robin van Persie. Det gjenstår å se om også de andre United-spillerne, som for eksempel Wayne Rooney, også knytter sterke bånd med nederlenderen. Mange mener det vil være nøkkelen til suksess for den tidligere Barcelona- og Bayern Munchen-manageren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere