Gå til sidens hovedinnhold

Van Gaal: - Det er første gang det skjer

Manchester United ble avkledt og ydmyket.

EVERTON - MANCHESTER UNITED 3-0:

Manchester United har vært et av formlagene i Premier League denne vårsesongen og belgiske Marouane Fellaini har fått mye av æren for det.

Søndag gikk imidlertid Fellaini og resten av United-laget på en 0-3-smell borte mot Everton, i en kamp der de røde virket svært tannløse.

Den storvokste midtbanespilleren har blitt brukt som et oppspillspunkt, det de i England kaller «target man», fra midtbanen den siste tiden og taktikken har fungert godt for United-manager Louis van Gaal.

Men mot gamleklubben ble Fellaini tatt helt ut av kampen av en hardtarbeidende Gareth Barry og dermed så det plutselig syltynt i ut i angrepsspillet til klubben fra industribyen, som skapte lite. Savnet av midtbanegeneral Michael Carrick var også tydelig hos gjestene.

- Første gang
Fellaini ble tatt av i pausen, uten at det hjalp stort.

Everton scoret én, to og tre ganger ved henholdsvis James McCarthy, John Stones og Kevin Mirallas. United gikk av banen uten scoringer.

- Dette er første gang denne sesongen at vi ikke henger med i det hele tatt fra start. Vi var nest best på alt gjennom hele kampen. Manageren sa det til oss etter kampen, at Everton var det laget som ville vinne mest. De lå kompakt og vi fant ikke ut hvordan vi skulle bryte dem ned. Men dette må vi lære å håndtere, sier Uniteds Chris Smalling ifølge Sky Sports.

Målscorer John Stones var fornøyd med både egen og lagets innsats.

- Jeg har ventet lenge på mitt første mål. Det har vært litt press fra både lagkompiser og staben. Dette er en den type kamper du virkelig ser fram imot. Vi har ikke vært gode nok denne sesongen, men de ti siste kampene har vi lignet på oss selv igjen, sier Everton-spilleren til Sky Sports.

United-manager van Gaal måtte også skryte av Everton.

- Vi har alltid mest vilje på banen og jeg tror dette er første gang jeg har opplevd at det andre laget viser mer vilje enn oss. Det er første gang jeg ser et lag som er mer motivert enn oss, men vi er også menneskelige. Everton fortjente å vinne, vi kan leve med dette, sier van Gaal.

Tidlig mål
Det var kun spilt fire minutter da Everton tok ledelsen. James McCarthy tok med seg ballen inn i feltet og satte den sikkert forbi David De Gea. McCarthy var litt heldig som fikk med seg ballen, men viste også helhjertet innsats og vilje, noe som alltid verdsettes på Goodison Park.

Etter scoringen tok United over initiativet i kampen, men våpenet som har fungert så bra denne sesongen, med lange baller opp mot Marouane Fellaini, ble effektivt stoppet av en Gareth Barry i krigerhumør.

Uten Fellainis evne til å skape kaos i boksen hadde gjestene lite å by på offensivt og Everton lå bare og ventet på at United skulle komme i angrep, for så å vinne ballen og sette i gang en hurtig kontring framover.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Uniteds kanskje beste avslutning i første omgang kom da Chris Smalling steg til vers etter et frispark og headet rett på Tim Howard i buret.

Stones-scoring
35 minutter var spilt da vertene doblet ledelsen. Leighton Baines slo en perfekt corner og John Stones fikk gå uforstyrret opp. Den unge landslagsmannen headet ballen bort i lengste hjørne og det sto 2-0.

Tidlig i andre omgang fikk United en bra mulighet ved en så langt ganske så anonym Wayne Rooney. Ballen havnet hos spissen etter en corner fra Juan Mata. Rooney vendte opp og skjøt, men Howard var med på notene.

Rooney fikk for øvrig selskap av Radamel Falcao på topp i andre omgang. Han erstattet nettopp Fellaini, som ikke hadde dagen.

Spikeren i kista
Det så imidlertid ikke ut til å hjelpe stort og Everton hadde god kontroll på det meste United kom med i angrep. Andre omgang begynte etter hvert og ligne mer og mer på det som skjedde de første 45 minuttene.

Med et kvarter igjen av kampen satte Kevin Mirallas spikeren i kista.

(artikkelen fortsetter under bildet)

For mens landsmann Romelu Lukaku sto i offside, hadde Mirallas startet på rett side da han fikk ballen av Ross Barkley. Uniteds forsvar ropte på offside, men flagget ble holdt nede. Dermed kom Mirallas alene igjennom med keeper David De Gea og den sjansen utnyttet hans maks. 3-0!

De siste minuttene parkerte Everton den berømte bussen foran Tim Howard og sikret inn tre poeng. De blå er nå oppe på 44 poeng i ligaen.

Manchester United ligger, til tross for tapet, komfortabelt på fjerdeplass i Premier League, sju poeng foran Liverpool på femteplass.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?