RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Van Gaal har valgt ny United-kaptein

Manchester United manager Louis van Gaal takes his seat next to his assistant Ryan Giggs, during a pre season friendly at Old Trafford, Manchester.
Manchester United manager Louis van Gaal takes his seat next to his assistant Ryan Giggs, during a pre season friendly at Old Trafford, Manchester. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Wayne Rooney skal lede klubben på banen.

Louis van Gaal har bestemt seg. Manchester United-manageren har valgt Wayne Rooney som klubbens nye kaptein.

Det bekreftet United etter 2-1-seieren over spanske Valencia tirsdag. Rooney tar over kapteinsbindet permanent etter Nemanja Vidic, som forlot klubben til fordel for Inter etter sist sesong.

– Å velge kaptein har alltid vært veldig viktig for meg. Wayne har vist en utmerket holdning til alt han gjør. Jeg er blitt veldig imponert over profesjonaliteten og holdningene han har vist på trening og overfor min filosofi.

– Han er til stor inspirasjon for alle de yngre spillerne i laget. Jeg tror han vil legge hjerte og sjel i rollen som kaptein, begrunnet van Gaal.

Rooney er stolt over å ha blitt utpekt som klubbkaptein. 28-åringen seiler også opp som den heteste kandidaten til å bli England-kaptein etter Steven Gerrard.

– Det er en stor ære for meg og min familie å bli kaptein i en så stor klubb. Det er en rolle jeg tar med stor stolthet. Lagmoralen har alltid vært veldig høy i garderoben vår, og jeg er takknemlig for at manageren viser meg denne tilliten. Jeg ser fram til å lede laget lørdag i vår første kamp (hjemme mot Swansea) for sesongen, sa Rooney.

Van Gaal har utpekt Darren Fletcher som visekaptein. Skotten skal lede laget på banen når Rooney ikke spiller. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere