*Nettavisen* Sport.

Van Gaal kritiserer fansen: - Støtt oss på en annen måte

Manchester United-fansen er ikke fornøyd med spillet under Louis van Gaal. Nå ber nederlenderen fansen om å rette frustrasjonen mot ham, ikke spillerne. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Manchester United-fansen er ikke fornøyd med spillet under Louis van Gaal.

06.11.15 16:08

Nå ber nederlenderen fansen om å rette frustrasjonen mot ham, ikke spillerne.

Manchester United scoret sitt første på 404 minutter da Wayne Rooney ordnet 1-0-seier mot CSKA Moskva i mesterligaen tirsdag. Supporterne ropte «angrip, angrip» under store deler av kampen.

– Supporterne må støtte oss på en annen måte, ellers gjør de det enda mer vanskelig for spillerne, sa van Gaal da han holdt pressekonferanse fredag.

– Det er veldig vanskelig å spille for Manchester United. Det innebærer mye press, og du kan merke det inne på Old Trafford på grunn av all ropingen. Derfor er det mye bedre om det pipes mot manageren. Jeg kan leve med det, sa nederlenderen.

Skrev historie

United får besøk av West Bromwich lørdag. Måltørken den siste tiden besvarte van Gaal med at rødtrøyene hadde «skrevet historie» mot CSKA.

– CSKA spilte mot Manchester City hjemme i fjor, og de vant. Selv i Manchester Uniteds gylne år, klarte de ikke slå dem på hjemmebane, men måtte nøye seg med et heldig 3-3-resultat hjemme, så vi skrev historie, sa van Gaal.

– Vi må spille for fansen, men de må også forstå dette gamet. De må også gjøre analyser, og noen ganger se at det er ok, mener United-sjefen.

Rooney var den som stoppet rekken med 0-0-kamper (Manchester City, Middlesbrough og Crystal Palace). Van Gaal er vag på hva som er Rooneys beste posisjon.

– Det avhenger av kvaliteten på motstanderen og kvaliteten hans lagkamerater evner å ha for å hente fram noe som kan skade motstanderen, var det noe kryptiske svaret.

Få avslutninger

Manchester United ligger på fjerdeplass etter elleve runder. Laget er det eneste i Premier League uten hjemmetap ved siden av Tottenham. Kun én gang har United sluppet inn mål på hjemmebane i høst.

West Bromwich er blant ligaens svakeste hjemmelag (fire poeng), men kommer til Old Trafford fulle av selvtillit fra borteturene. Ti poeng på bortebane etter fem kamper er absolutt godkjent for WBA.

En interessant statistikk før lørdagens kamp: Ingen avslutter sjeldnere enn de to lagene. West Brom har 109 avslutninger i Premier League i høst, Manchester United 110. (©NTB)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=MVBLtk00AKcERbV8Q5y10Q20oE77a_O1K11Zd58GSKEbIQHjs1ak4F23iJwYIGHIGcBgRTwVj6RXeIoZTyr9ZWQ-PUkR2-Ef&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.