*Nettavisen* Sport.

Van Gaal lekte dommer for å provosere United-spillerne

PIPEBLÅSER(E): Martin Atkinson dømmer søndagens storkamp mellom Liverpool og Manchester United, mens United-trener Louis van Gaal har forberedt spillerne sine til kamp ved å leke pipeblåser på treningsfeltet. Foto: (Pa Photos / AFP)

Mener laget må lære seg å styre temperamentet.

21.03.15 22:31

Søndag er det duket for gigantoppgjøret Liverpool - Manchester United. En fotballkamp med ufattelige mengder prestisje på spill, og dermed også en begivenhet som setter store følelser i sving - både for supportere og spillere.

Flere utvisninger
De følelsene håper United-manager Louis van Gaal at hans spillere skal være i stand til å kontrollere, slik at mannskapet ikke pådrar seg unødvendige kort i det meget viktige oppgjøret i kampen om en plass i Premier Leagues topp fire.

United har fått utvist både Chris Smalling og Angel Di Maria i storkamper denne sesongen, mot henholdsvis Manchester City og Arsenal, og van Gaal har dermed gått til drastiske skritt for å sørge for at spillerne holder seg i skinnet mot Liverpool.

Les også: - Gerrard må starte mot United
Les også: Dette er Rooney-statistikken som United-fansen hater

Ifølge The Telegraph har nederlenderen gjennom flere treningsøkter i dagene foran storkampen, tatt på seg rollen som dommer underveis i treningskampene på feltet. Her skal han gjennom rare avgjørelser ha gjort sitt beste for å framprovosere reaksjoner fra spillerne for å lære mannskapet å kontrollere temperamentet.

Provosert spillerne
- Jeg har dømt kampene på feltet på en slik måte at spillerne har måttet kontrollere reaksjonene sine. Det er noe jeg har valgt å gjøre for å forberede dem på atmosfæren som venter. Jeg har minnet spillerne på at også det å kontrollere følelsene sine er et talent, sier van Gaal ifølge avisa.

Det er Martin Atkinson som har fått den tøffe oppgaven å lede oppgjøret mellom lagene som ligger som nummer fire og fem på tabellen, og mannen i svart har stått bak flere kontroversielle episoder denne sesongen. Sist gang da Chelsea møtte Burnley i slutten av februar og kamplederen overså flere forseelser. Han ble satt på sidelinjen i runden etter, men er nå altså gitt prestisjekampen på Anfield.

Siden den Englands øverste divisjon ble omdøpt Premier League, har oppgjørene mellom Liverpool og Manchester United sørget for 15 røde kort, nest flest i Premier League-historien.

P.S: Liverpool - Manchester United har avspark søndag kl. 14.30 og kan følges i Nettavisens livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.