RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I HARDT VÆR: Manchester United-manager Louis van Gaal møter kritikk fra flere hold.
I HARDT VÆR: Manchester United-manager Louis van Gaal møter kritikk fra flere hold. Foto: Tony O'Brien (Reuters)

Van Gaal slaktes: - Det verste United-laget jeg har sett

Sist oppdatert:
Det er hett rundt ørene på Manchester United-manager Louis van Gaal (64).

- Hvis han styrer skuta på den måten han gjør nå, begynner man å lure på hvordan han har oppnådd suksess tidligere.

Det sier tidligere Premier League-spiller og nåværende BBC-ekspert Steve Claridge om van Gaal, ifølge The Telegraph.

- Verste jeg har sett

Tidligere Manchester United-spiller Steve Coppell har lenge vært kritisk til den hardt pressede manageren. Coppel peker på van Gaal som hovedårsaken til at United sliter med å imponere.

- Det er relativt enkelt å oppnå suksess i fotball. Hvis du bruker mest penger, kjøper du de beste spillerne og får det beste laget. Hvis den formelen ikke fungerer, har noe gått galt. Og det som er gått galt virker å være manageren, sier Coppel.

I helgen var det Norges egen Joshua King som skrudde opp temperaturen rundt van Gaal da han senket gamleklubben med sin 2-1-scoring. Tapet fikk Sky Sports' Jamie Redknapp til å dra frem øksa.

- Det jeg så på lørdag må være det verste United-laget jeg har sett i løpet av alle årene jeg har fulgt med på fotball. Hvis det laget der spilte alle rundene, hadde de vært i fare for å rykke ned, sier Redknapp ifølge The Telegraph.

- De virker redde for å uttrykke seg eller gjøre en feil. Og hvis man spiller med frykt, har man null sjanse, legger den tidligere Liverpool-profilen til.

- Mangel på lederskap

Redknapp får støtte av Alan Shearer, som legger skylden for nedturen på den som styrer laget.

- Den ene tingen som skiller seg ut for meg, er mangelen på lederskap, påpeker den tidligere storscoreren.

Til tross for tapet mot Bornemouth på lørdag, går det relativt bra med rødtrøyene i Premier League. Etter 16 kamper ligger United på fjerdeplass, kun fire poeng bak ligaleder Arsenal.

Men det er måten United spiller på som fører til kritikk mot nederlenderen. Flere ganger denne sesongen har United, som historisk sett har vært berømte for vakker angrepsfotball, gått av banen med null eller én scoring.

Hele åtte lag i Premier League har scoret like mange eller flere mål enn United på sesongens 16 første kamper.

Lilleputt Leicester har scoret 11 flere mål enn United så langt.

Stemningen ble ikke bedre da United rotet det til i Europa i midtuka. Nå må de ta til takke med spill i Europaligaen denne sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FÅR HØRE DET: Louis van Gaal har den siste tiden fått hard medfart i britiske tabloider.

- Fremstår som en gåte

Steve Coppel, som spilte over 300 kamper for United, mener det er vanskelig å skjønne hva van Gaal vil med laget.

- Filosofien han har snakket om så lenge, det er vanskelig å få øye på hva den handler om. Spillerne skjønner noen ganger ikke hva han prøver å få gjennom til dem, mener Coppel.

Den 60 år gamle engelskmannen mener det er vanskelig å skjønne flere av valgene United-manageren tar underveis i kampene.

- Noen av spillerbyttene hans fremstår som gåter. På lørdag var det tre erfarne spillere på benken, men en håndfull av uerfarne og utestede spillere ble foretrukket. Det er vanskelig å skjønne hvilken rute han har valgt, mener Coppel.

Krever tre strake

De tre siste ligakampene har endt med to uavgjort og ett tap. Nå krever nederlenderen bedre takter fra sine egne gutter.

- Jeg er selvsagt bekymret. (...) Vi må vinne tre kamper på rad for å fortsatt være inne i tittelkampen etter jul, sa van Gaal etter det pinlige 1-2-tapet mot lilleputt Bornemouth forrige runde.

Neste United-kamp spilles lørdag klokken 16.00, når Norwich kommer på besøk til Old Trafford. Der bør det bli tre poeng hvis van Gaal vil ha mer arbeidsro enn han har for øyeblikket ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere