*Nettavisen* Sport.

van Gaal sparket

Foto: United Photos (REUTERS)

Klubben bekrefter at nederlenderen har fått fyken i Bayern München.

10.04.11 13:20

Tidligere i vinter ble det klart at Louis van Gaal trolig var ferdig som trener i Bayern München etter inneværende sesong.

Nederlenderen har ikke klart å følge opp suksessen fra sin første sesong i den tyske storklubben, og det har blitt meldt on «interne uenigheter» mellom treneren og ledelsen.

Søndag skrev imidlertid tysk presse at den rutinerte fotballmannen nå skal være sparket i Bayern med umiddelbar virkning.

Dette ble bekreftet fra offisielt hold senere samme dag.

Det skal være lørdagens 1-1-resultat mot Nürnberg, som fikk begeret til å renne over for styret i Bundesliga-klubben, melder nyhetsbyrået Reuters.

Klubben står nå i fare for å gå glipp av en plass i Mesterligaen neste sesong, og fjorårets finalist i den gjeveste europacupen, gjør nå et forsøk på å redde stumpene.

Bayern ligger som nummer fire i den tyske toppserien med 52 poeng etter 29 kamper. Det gjenstår fem serierunder av sesongen. Ned til femteplassen er det likevel en luke på sju poeng.

Skulle laget beholde denne plasseringen vil det ende opp i Europaligaen neste sesong. Kun tre lag fra Tyskland kan kvalifisere seg for Mesterligaen i 2011/2012-sesongen, ifølge UEFA.

Borussia Dortmund topper Bundesligaen klart, foran Bayer Leverkusen på andre og Mohammed Abdellaoues klubb, Hannover 96, på tredje.

van Gaal overtok ansvaret i Bayern foran 2009-2010-sesongen og ledet laget til liga- og cupgull. I Mesterliga-finalen det tap for Inter.

Fra neste sesong ledes Bayern München av Jupp Heynckes.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.