*Nettavisen* Sport.

Van Persie: - Det er feigt

Foto: AP/ Kirsty Wigglesworth

Superspissen bryter Manchester United-stillheten.

22.03.13 08:39

Det var i Champions League-møtet mellom Manchester United og Real Madrid at Nani ble utvist. Til manges frustrasjon.

Portugiseren gikk riktig nok inn med en høy fot mot Reals Alvaro Arbeloa, men avgjørelsen om å gi lynvingen rødt kort kan nok i hvert fall diskuteres.

Det har blitt sagt svært lite om hendelsen fra United-leieren, men nå tar Robin van Persie bladet fra munnen. Spissen langer ut mot det europeiske fotballforbundet (UEFA).

- Det røde kortet var utrolig urettferdig. Det var ikke engang rødt kort, eller frispark. Nani gjorde ikke noe galt, han var så vidt borti Arbeloa, sier han ifølge The Independent.

- Hvorfor kan de ikke bare være ærlige, og si: «Dommeren så det ikke». Det verste er at UEFA støtter ham. Det er feigt. Jeg skjønner det ikke, sier spissen.

Ingen problemer
UEFA har i etterkant av den omdiskuterte kampen uttalt at de ikke har noen problemer med dommer Cünyet Cakirs avgjørelse, og at dommeren vil få flere kamper i Europa denne sesongen.

Van Persie stiller seg spørrende til UEFAs avgjørelse om å plukke ut den tyrkiske dommeren til en slik toppkamp.

- Jeg skjønte det bare ikke, selv ikke før kampen, hvordan denne mannen kunne dømme en slik kamp. En ukjent dommer. Han har ikke ledet en storkamp på lenge, sier van Persie.

- Selv gutta fra Madrid sa etter kampen at det ikke var rødt kort, legger spissen til.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '775bcmkhzooy166e2q2vv4gmp', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-775bcmkhzooy166e2q2vv4gmp', 'eplayer14');

- Mål nummer to
Etter kampen sa også Real Madrid-trener José Mourinho at det beste laget hadde tapt kampen. Van Persie er enig i at de røde kortet ødelagte kampen for Manchester-laget.

- Vi hadde følelsen av at vi skulle score det andre målet. Da hadde det blitt vanskelig for Real Madrid, men så kom det røde kortet, sier spissen.

Manchester United-manager sir Alex Ferguson nektet å snakke med pressen etter kampen og kan bli straffet for nettopp det. Utfallet i den saken vil være klart denne uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag