RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Van Persie sikret sesongens første trofé

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Sport
Nederlenderen scoret to mål da David Moyes vant sin første tittel som Manchester United-manager.

MANCHESTER UNITED - WIGAN 2-0:

Sesongstart i Premier League er bare seks dager unna, og tradisjonen tro spilles det Community Shield siste søndag før det braker løs i verdens kanskje beste liga.

Wigan, som sjokkerte fotballverdenen sist sesong da de slo Manchester City i FA Cup-finalen, skulle igjen få prøve seg mot et Manchester-lag på Wembley-gresset.

Denne søndagen var det forrige sesongs seriemestere i Premier League, Manchester United som sto på motsatt banehalvdel, og det var tydelig divisjonsforskjell på lagene.

Manchester United hadde få problemer med å sikre seg sesongens første trofé, selv på en dårlig dag, mot et meget tamt og svakt Wigan-lag.

Robin van Persie ble søndagens store helt, da han scoret begge målene i kampen.

Tidlig scoring
De røde djevlene fra Manchester var soleklare favoritter før kampstart, og de tok ledelsen allerede etter seks minutter.

Patrice Evra slo inn et innlegg fra venstre side, og inne i feltet var selvfølgelig Robin van Persie på rett plass, og nederlenderen headet ballen vakkert inn i det lengste hjørnet, bak en sjanseløs Scott Carson.

Manchester United var friske det første kvarteret, og de hadde flere gode kombinasjoner på kantene.

Etter 16 minutter holdt Danny Welbeck på å sette inn kveldens andre mål for David Moyes' gutter.

Wilfred Zaha og Rafael kombinerte fint på høyrekanten, før førstnevnte sendte et hardt og lavt innlegg mot Welbeck på første stolpe. Uheldigvis for United-spissen ble ballen beinet ut til corner.

Wigan, som rykket ned fra Premier League etter forrige sesong, fortsatte å utspilt utover i første omgang.

De rødkledde trillet mye ball, men de kom ikke til de store sjansene. Det var litt feriefotball utpå Wembley-matta i første omgang.

Doblet ledelsen
Wigan åpnet andre omgang friskt, og de var mye mer involvert i spillet innledningsvis av omgangen.

Men drøye kvarteret inn i omgangen dukket en nederlandsk scoringsmaskin opp nok en gang.

Denne gangen var van Persie mer heldig enn god. Welbeck serverte ballen til nederlenderen på hjørnet av sekstenmeteren. Fjorårets toppscorer dro seg inn i banen og fyrte av et relativt ufarlig skudd. Ballen endret retning i et Wigan-bein, og forandret retning. Scott Carson kunne ikke gjøre annet enn å se ballen trille forbi han og inn i nettet.

De rødkledde virket friskere etter scoringen, og de kom til flere gode sjanser.

Wigan klarte aldri å svare etter van Persies andre scoring, og dermed var David Moyes' førte trofè som United-manager et faktum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere