RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanskelig retur for Everton

Foto: AP photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Fiorentina har skaffet seg et meget godt utgangspunkt før returkampen i Liverpool.

FIORENTINA-EVERTON 2-0

Det var Brann og Rosenborgs motstandere i 16-delsfinalen som barket sammen på Stadio Comunale Artemio Franchi i Firenze torsdag kveld. Og etter at det glapp mot slutten av kampen ser det i øyeblikket ut som en svært tøff oppgave for det Everton å ta seg videre til kvartfinalen.

Kjempet godt
Det engelske laget kjempet godt lenge og til pause var det en jevnspilt kamp folk på tribunene hadde vært vitne til.

Riktignok var Christian Vieiri farlig frempå rett før pause, men det var også den største sjansen italienerne hadde. I stjerne Adrian Mutus fravær sto Vieiri frem som en av de toneangivende spillerne offensivt for Fiorentina.

Gunstig utgangspunkt
Etter pause skulle det imidlertid løsne for Firenze-laget. Etter 70 minutter rullet Fiorentina opp et angrep på høyrekanten, Tomas Ujfalusi la til rette for Zdravko Kuzmanovic, som smalt ballen ned i det nærmeste hjørnet fra 23 meter.

Da hadde allerede Fiorentina skaffet seg et gunstig om ikke trygt utgangspunkt før returen.

Velplassert scoring
Everton kjempet for å unngå flere baklengs, men måtte før kvelden var omme plukke nok en ball ut av eget nett. For ti minutter etter første scoringen økte Riccardo Montolivo ledelsen til 2-0. Den scoringen var det danske Martin Jørgensen som hadde forarbeidet til. Han la til rette for Montolivo som sendte i vei et velplassert skudd nede i det nærmeste hjørnet fra 15 meter.

Dermed raknet mye av det engelske håpet de siste 20 minuttene av kampen. Italienske lag er kjent for å være gode til å holde på ledelsen og derfor ser det ekstra stygt ut for Everton.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere