Gå til sidens hovedinnhold

Vant 7-0: - Ingen stor kamp

Har du litt for høye krav, Even Pellerud?

Norge var overlegen og slo Albania 7-0 i lørdagens VM-kvalifiseringskamp i fotball for kvinner.

Albania ble ingen målstokk for Even Pelleruds mannskap i Sarpsborg lørdag ettermiddag, men det tok litt tid før det virkelig løsnet for det norske laget.

Veteranen Marit Fiane Grødum roet nervene ved å gjøre 1-0 etter 11 minutter, mens Elise Thorsnes var sist på ballen som så vidt var over streken etter snaue halvtimen. Da Maren Mjelde banket inn 3-0 like før fløyta gikk for 1. omgang, var mye gjort.

Etter hvilen gjorde Caroline Graham Hansen hattrick, mens veteranen Solveig Gulbrandsen også tegnet seg på scoringslista da hun satte inn det femte målet.

– Jeg synes det ble en god, men ingen stor kamp. Vi varierte altfor mye i presisjonen i pasningsspillet i 1. omgang til det. Mot slutten ble det også litt slapt, sa landslagssjef Even Pellerud til TV 2.

– Vi var litt ukonsentrerte til å begynne med, men fikk scoringene. I 2. omgang var det jo bare spill mot ett mål, sa Pellerud.

18-åringen Caroline Graham Hansen har virkelig blomstret under Pellerud på landslaget, men hun er fortsatt en litt uslepen diamant som varierer for mye i prestasjonene.

– Caroline varierte mye, fra å være litt slapp og uinteressert til å være en spiller i verdensklasse, sa landslagssjefen.

– Dette var mitt første hat trick på landslaget så det er litt spesielt, sa ungjenta selv om målene sine i annen omgang.

Onsdag venter Nederland borte i Volendam, og det blir en helt annen oppgave enn svake Albania. Det kan bli nøkkelkampen i kvalifiseringen hvor bare gruppevinnerne går rett til VM-sluttspillet i Canada i 2015. Bare en av de sju gruppetoerne slår følge. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken