*Nettavisen* Sport.

Vant foran 93.000 «hjemmefans»

Foto: Kevork Djansezian (AFP)

- Det er en j... skam, sier USAs Tim Howard, men snakker ikke om finaletapet.

26.06.11 10:41

USA og Mexico er tett knyttet sammen både politisk og geografisk, men er rivaler på fotballbanen.

Derfor var det selve drømmefinalen som fant sted lørdag kveld amerikansk tid, da de to lagene møttes for tredje gang på rad i finalen i Gold Cup.

Og de som tror at fotball er en liten sport i USA må tro om igjen: Ifølge Fox Soccer skal det ha vært 93.420 tilskuere til stede på Rose Bowl utenfor Los Angeles, på arenaen som egentlig «bare» har plass til 92.542 tilskuere.

Og de nesten 100.000 til stede fikk se at vertene gikk effektivt til verks i finalen.

Fantastisk snuoperasjon
Etter bare 20 minutter hadde nemlig USA gått opp i 2-0-ledelse, etter mål av Michael Bradley og Landon Donovan.

Alt så ut til å gå mot en revansje fra sist finale i 2009, da Mexico regelrett knuste USA 5-0.

Men også denne gangen fikk USA trøbbel bakover på banen. Meksikanerne nektet nemlig å gi seg, på tross av den forferdelige starten.

Halvtimen var spilt da Pablo Barrera reduserte for Mexico, og Andrés Guardadao sørget for balanse i regningen bare sju minutter senere.

Barrera scoret sitt andre mål for dagen da Mexico sørget for at kampen var snudd fem minutter etter hvilen, og Giovani Dos Santos satte spikeren i kista med sin 4-2-scoring et snaut kvarter før slutt.

Og selv om finalen altså ble spilt på USAs mest berømte sportsarena, var det stort sett fornøyde fjes å se etter kampen. Majoriteten av tilskuerne var nemlig meksikanere.

- J... skam
- Det er et fantastisk publikum og en fantastisk atmosfære, kommenterer USAs trener Bob Bradley etter kampen, ifølge ESPN.

- Med all støtten som Mexico får blir det selvsagt som en hjemmekamp for dem. Vi har virkelig supportere vi også, men den overveldende støtten til Mexico er noe vi forventet og som vi forstår er en del av det vi måtte møte i kveld, forklarer treneren.

USAs keeper Tim Howard måtte slippe inn fire mål, men brydde seg mest om det som skjedde etter kampen.

Da ble nemlig hele medaljeseremonien gjennomført på spansk.

- Det var en j... skam at hele seremonien var på spansk. Du kan vedde på at om det hadde vært i Mexico City, ville ikke alt vært på engelsk. Men det er ikke derfor vi tapte kampen. De har noen spesielle spillere som gjorde det vanskelig for oss, sier Everton-keeperen.

Seieren gjør at Mexico er klare for Confederations Cup, som arrangeres i Brasil i 2013 - et år før verdensmesterskapet i samme land.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.