Vanvittig selvmål stoppet Arsenal

SELVMÅL. Mathieu Flamini setter ballen i eget mål rett før slutt mot Swansea.

SELVMÅL. Mathieu Flamini setter ballen i eget mål rett før slutt mot Swansea. Foto: (Rex/kieran Mcmanus/bpi)

Hadde først snudd kampen på 68 sekunder.

25.03.14 23:21

ARSENAL - SWANSEA 2-2:

Arsenal gikk på en grusom smell mot Chelsea i helgen og tapte 6-0.

Skulle londonlaget ha noe som helst håp om å henge med i gullkampen etter dette, var tre poeng hjemme mot Swansea tirsdag svært viktig.

Det ble imidlertid ingen lett oppgave og Arsenal fikk slite med waliserne. Takket være Lukas Podolski og Olivier Giroud så det likevel ut til å gå mot tre poeng, men et selvmål av Mathieu Flamini på tampen sørget for poengdeling.

Selvmålet var av det noe uheldige slaget og ballen var faktisk innom tre Arsenal-spillere før den til slutt rullet over streken.

Arsenal står dermed med 63 poeng etter 31 kamper og har nå hele åtte poeng opp til Chelsea som topper tabellen.

Bony-scoring
Det var Arsenal som åpnet best, men etter elleve minutter fikk vertene en rett i fleisen da Wilfried Bony sendte gjestene fra Wales opp i ledelsen.

Neil Taylor la inn og Bony brukte kjempekreftene sine. Spissen knuste Thomas Vermaelen i luften og sendte ballen forbi Wojciech Szczesny til 1-0.

Etter scoringen så det ut til at Arsenal sluknet helt. Balltempoet falt og foran mål skapte Arsene Wengers menn uhyggelig lite i resten av omgangen.

I stedte var Swansea og Michu farlig ved et par anledninger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SNUDDE KAMPEN: Olivier Giroud satte inn 2-1. Foto: Stefan Wermuth (Reuters / NTB scanpix)

Rett før pause fikk hjemmelaget sin første kvalifiserte sjanse i oppgjøret. Santi Cazrola fikk ballen i god posisjon og klinket til, men Michel Vorm reddet.

Til pause ledet waliserne 1-0.

Selvmål
Det var antydninger til piping fra hjemmefansen da Arsenal gikk i garderoben, men de frammøtte skulle få litt mer å juble for etter hvilen.

I løpet av kort tid snudde nemlig Arsenal kampen.

Først utlignet Lukas Podolski Kieran Gibb dro seg fri på kanten og slo inn. Tyskeren fikk ballen og gjorde ingen feil da han satte den forbi Vorm.

Rett etterpå var Podolski servitør da Olivier Giroud ordnet Arsenals andre mål. Tyskeren fikk ballen etter at Nathan Dyer hadde mistet den og la presist inn bak forsvaret til gjestene. Der var Giroud på plass og satte ballen i mål.

Det skulle imidlertid ikke holde. Helt på tampen satte Mathieu Flamini ballen i eget nett og dermed ble det bare ett poeng på Arsene Wengers menn.

Selvmålet var også virkelig det, et selvmål. Ballen var nemlig innom både Per Mertesacker, Szczesny og Flamini før den gikk i mål.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.