RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var dette bra nok, Vålerenga?

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Osloklubben imponerte ingen mot lille Mika.

VÅLERENGA - MIKA 1-0:

FC Mika ligger som nummer fire i den armenske toppdivisjonen, mens Vålerenga, i hvert fall på papiret, er regnet som et av de beste lagene i Tippeligaen.

Man skulle i utgangspunktet tro at det var klasseforskjell på de to lagene, men da de møttes i kvalifisering til Europaligaen torsdag kveld ble det jevnere enn forventet.

Og selv om armenerne er et typisk cuplag, med seier i den hjemlige cupen i 2000, 2001, 2003, 2005, 2006 og 2011, var det et sterkt lag Martin Andresen hadde sendt på banen.

Spillere som Fedor Ogude, Bojan Zajic, Harmeet Singh, Muhammed Fellah, André Muri og Lars Hirschfeldt var alle i startoppstillingen på Ullevaal torsdag.

Det holdt likevel bare til en noe blek 1-0-seier og dermed kan Vålerenga fort få det tøft når det møter FC Mika til returoppgjør i Jerevan om én uke.

Fellah i stolpen
De første 45 minuttene på Ullevaal stadion gikk ikke inn i historien som noen sjanseorgie. Vertene styrte det meste, men skapte ikke all verden.

Og det var faktisk gjestene fra Armenia som prøvde seg først, da Constantin Mandricenco prøvde seg fra rundt 25 meters hold etter 3 minutters spill.

Etter åtte minutter kom Vålerengas første sjanse for kvelden. Muhammed Fellah ble spilt igjennom av Harmeet Singh og avslutningen gikk forbi keeper, men i stolpen.

Etter den småfriske åpningen roet imidlertid begivenhetene seg drastisk og hjemmelaget skapte sørgelig lite foran målet til laget fra Armenia.

I tillegg ble også nykommer Isaac Boakye skadet. Spissen pådro seg skaden etter å ha avsluttet i nettveggen etter 28 minutter og måtte byttes ut.

Inn kom veteran Morten Berre, uten at han bidro til at de resterende minuttene av første omgang ble noen fest for de fremmøtte i Oslos storstue.

Berre lekkert
Andre omgang startet i samme spor som den første og det var langt mellom målsjansene i hovedstaden. Det skulle gå en drøy time før det skjedde noe nevneverdig.

Men etter 64 minutters spill kom Bojan Zajic seg rundt på venstrekanten, før han slo ut til Singh. Midtbanemannen traff ikke helt med skuddet, som havnet hos Berre.

Veteranen valgte å gi videre mot Håvard Nielsen i stedet for å skyte selv, men pasningen ble brutt og dermed var sjansen spolert. Berre burde skutt selv.

Spissen skulle imidlertid få sin revansje noen minutter senere. Fellah vippet igjennom til Fedor Ogude, som slo lavt inn foran mål. Der dukket Berre opp og ekspederte den i nettet.

En svært forløsende scoring for osloklubben, som til nå i kampen hadde slitt med å trenge gjennom det kompakte forsvaret til gjestene fra Armenia.

Etter scoringen løsnet det en smule og både Fellah og Berre fikk sjanser til å øke ledelsen i henholdsvis det 72. og 74. minutt, uten at det ble uttelling.

Den samme Berre kom også til en ny avslutning drøye ti minutter før full tid, men denne gangen ble VIF-angriperen stoppet av Mikas burvokter Gevorg Kasparov.

Flere mål fikk aldri de 2312 fremmøtte på nasjonalarenaen se og osloklubben hadde heller ingen grunn til å være storfornøyd med forestillingen den leverte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere