RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var dette oppladningen, Barca?

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Victor Valdés tok en Harald Schumacher, men FC København lot seg ikke knekke.

FC KØBENHAVN-BARCELONA 1-1:

Året er 1982, og Fotball-VM arrangeres i Spania. I semifinalen møtes Frankrike og Vest-Tyskland. Tidlig i andreomgangen, på stillingen 1-1, setter Frankrike inn reserven Patrick Battiston.

Hans semifinalekamp varer bare i ti minutter. På vei gjennom det tyske forsvaret blir han brutalt nedsparket av tyskernes keeper Harald Schumacher, og blir kjørt direkte til sykehus.

Tirsdag så det ut som om Barcelona-keeper Victor Valdés forsøkte det samme. Katalanerne var tydelig rystet av hissige FCK-spillere, og bare tre minutter var gått da Claudemir hamret ballen på utsiden av kryssfestet. Ståle Solbakkens mannskap ga seg ikke med det.

Dansk drama
Syv minutter senere var Dame N’Doye på vei gjennom, og det var da Schumacher-parallellen oppsto.

FCK-spissen kom seg forbi Puyol, og i en rasende fart og høyde hoppet Valdés inn i N’Doye (se hendelsen her). Senegaleseren gikk rett i bakken, og lå lenge nede mens lagkompisene desperat vinket på legepersonell.

I motsetning til Battiston, kom N’Doye ganske så kjapt på banen igjen, men dommeravgjørelsen var den samme som sist: Ingen av keeperne fikk kort, og det var det forsvarende laget som fikk dødball (femmeter i 1982, frispark til Barcelona i Parken).

Kanskje kan man forsvare dommer Cristian Balaj forsvares med at N’Doye ga en liten dytt rett før han ble truffet av Barca-keeperen, men likevel var avgjørelsen om ikke å ta en prat med Valdés mildt sagt overraskende.

Mindre overraskende var det at Barcas lille magiker skulle finne veien til FCK-målet i løpet av sine 90 minutter på dansk gress. Halvtimen var passert da det danske forsvaret ikke fikk klarert et Barcelona-innlegg, og opp fra intet kom Lionel Messi som fra kort hold kunne dunke inn ledermålet via keeper Johan Wiland og treverket.

Lot seg ikke knekke
Ståle Solbakkens mannskap ga seg imidlertid ikke, og bare sekunder etter Messi-målet sto det 1-1 på resultattavla etter at Claudemir hamret inn utligningen på en retur.

Danskene ga seg ikke med det, og kjørte til tider over det de fleste mener er verdens beste lag i andreomgangen, men ballen ville ikke i mål - med unntak av Dame N’Doyes heading, som korrekt ble avblåst for frispark.

På motsatt skapte Barcelona stadig mindre dess lenger ut i kampen man kom, og selv om David Villa sannsynligvis ble snytt for et straffespark kvarteret før slutt, og Pedro hadde et stolpeskudd på overtid, bør katalanerne si seg takknemlig for det ene poenget de fikk ta med seg hjem til Spania.

Resultatet betyr at tirsdagens duellanter i den danske hovedstaden har festet et solid grep om gruppe D når to runder gjenstår. Barca troner øverst med sine åtte poeng, mens FCK har syv, fire mer enn nummer tre, Rubin Kazan. Tidligere på dagen fikk både FC København og Barcelona god drahjelp fra Rubin Kazan og Panathinaikos, som spilte uavgjort 0-0 i Russland.

Ståle-drama etter kampslutt
Etter kampen var dramaet ikke over. Ståle Solbakken måtte holdes tilbake da han var tydelig irritert på flere i Barcelona-leiren, i særdeleshet Barca-sjef Pep Guardiola. - Dette er mellom Ståle Solbakken og meg, sier Guardiola til ViaSat, samtidig som han kjølig bemerker at han regner med at FCK-treneren «vil snakke om det på pressekonferansen».

Ståle Solbakke var naturlig nok en fornøyd mann etter poengdelingen med Barcelona.

- Vi spiller mot verdens beste lag, og klarer oss bra. Vi er like godt som dem i store perioder, bortsett fra siste 20 minutter av første omgang. Likevel synes jeg vi fortjener ett poeng-

- Mange av guttene hadde en god følelse etter bortekampen, og trodde vi kunne være med i dag. Jeg er riktig stolt av dem i dag, sier Solbakken til ViaSat etter kampen.

«Husker du...?»
Om Guardiola-episoden var FCK-treneren mer taus

- Det var en fløytediskusjon, som gikk tilbake på (Barca-keeper Jose Manuel) Pinto, sier FC København-treneren, og tenker på kontroversen i Barcelona for to uker.

HTML EMBED


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere