RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Patrik Stollarz / AFP

Var utskjelt - nå kan han bli en legende

Sist oppdatert:
Bayern-kapteinen står fortsatt i gjeld hos sine egne supportere.

MÜNCHEN (Nettavisen): Når Bayern Munchen går ut på Fussball Arena Munchen lørdag kveld, er det for å vinne Europas gjeveste klubbturnering for femte gang i klubbens historie.

11 år er gått siden tyskerne kunne kalle seg Europas beste klubblag, men nå kan ventetiden endelig være over. Bayern er nemlig de desidert største favorittene før årets største klubbkamp braker løs.

Hjemmebane mot et skadeskutt og suspensjonsrammet Chelsea-lag er nok den største muligheten man kan regne med å få i en Champions League-finale.

Og spilleren som skal lede Bayern til suksess? Kaptein Phillip Lahm.

Den tyske landslagsbacken har spilt i klubben siden 2001, med unntak av et par år på utlån i Stuttgart. Og kampen er nok ekstra viktig for ham personlig.

Upopulært
I november 2009 gjorde han seg nemlig mektig upopulær blant egne supportere, da han ga et intervju til Süddeutche Zeitung. Oppstyret gjorde at Lahm ble gitt den største boten i Bayern Munchens historie, og måtte ut med 25.000 euro for det klubben karakteriserte som egoistisk og unødvendig oppførsel.

I intervjuet gikk han hardt ut mot klubbens overgangspolitikk, mangel på kampfilosofi og strategisk planlegging.

Lahm ble kraftig kritisert av Bayern-fansen og den tyske pressen for kritikken, men noen roste ham også for ærligheten.

Etter at Bayern München tapte den tyske cupfinalen 5-2 mot Borussia Dortmund nylig, gikk Lahm ut og sa at Bayern var det beste laget.

Supporterne raste igjen - og mente Lahm ikke burde snakke som en propagandaminister.

Leder han klubben til Champions League-triumf på lørdag, vil alt være glemt.

- Fortjener det ikke
Tyske supportere Nettavisen har snakket med i Munchen, hevder at klubben aldri har spilt en viktigere kamp enn den som spilles på lørdag. Og det er tydelig delte meninger om Bayern-kaptein Lahm.

- Han fortjener ikke kapteinsbindet. Vi har ikke hatt en skikkelig kaptein siden Oliver Kahn, sier en Bayern-supporter til Nettavisen. En annen mener det er et godt tegn at han har mot til å adressere ting han ikke er fornøyd med.

Og han har aldri vært redd for å si meningen sin, Phillip Lahm. Denne uken ble han spurt om hva han syntes om Chelsea-kaptein John Terrys utvisning i semifinalen.

- Om jeg vil beskrive det som uansvarlig? La oss bare si at jeg aldri hadde gjort noe slikt. Det ville helt enkelt aldri ha skjedd med meg. Hvorfor? Fordi jeg er kaptein. Jeg gjør alt for laget mitt, og det (Terry gjorde) hadde skadet laget mitt. Jeg ville ikke latt noe slikt skje, sa Lahm, og gjorde stemningen enda mer intens før finalen.

- Tape i mitt eget hus?
Bayern er enorme favoritter før avspark mot Chelsea, men i en finale kan selvsagt alt skje. Men Bayern-kapteinen nekter å tenke på muligheten for at det blir engelsk seier i Champions League denne sesongen.

- Tape i mitt eget hus? Det hadde vært forferdelig for alle, men særlig for meg. Jeg er fra Munchen, jeg er født her. Jeg spiller for klubben, og jeg er supporter av klubben. Om vi taper, måtte jeg vurdert å låse meg inne. Men heldigvis flyr det tyske landslaget til EM-oppkjøring rett etter finalen. Takk gud for det, men vi har uansett ikke tenkt til å tape, sier han.

Han spilte Champions League-finale for to år siden også, da Inter og José Mourinho ble for gode for det tyske maskineriet.

- Sikre på seier
Nå er det helt annerledes, mener Lahm.

- Det som skjedde for to år siden har påvirket hvordan vi har forberedt oss til denne kampen. Mange spillere er her fortsatt, og alle husker hva vi gikk gjennom. Lag vokser på tap og tilbakeslag, og vi hadde ikke den samme troen på oss selv den gangen. Nå er vi sikre på at dette er vårt år, vårt trofé.

Så gjenstår det å se hvem som ler sist og best. Én ting er hvert fall helt sikkert. Det er en tysk høyreback som trenger en seier. Han er nemlig ikke helt tilgitt av store deler av Bayern-fansen.

Kampen mellom Bayern München og Chelsea spilles klokken 20.45 lørdag kveld. Kampen følger du i vårt livesenter.

Nettavisen er på plass i München, og vil komme med fyldige oppdateringer både før, under og etter kampen.

PS: Finalen spilles på Allianz Arena, men går under navnet Fussball Arena Munchen i kamper som spilles i regi av Uefa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere