RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varmet ingen City-hjerter

Foto: Nigel Roddis/REUTERS
Sist oppdatert:
Uwe Rösler ble hyllet, men fortsatt klarer ikke Manchester City å vinne fotballkamper.

MANCHESTER CITY - HULL 1-1:

Carlos Tévez. Emmanuel Adebayor. Robinho.

Lagoppstillingen til Manchester City før hjemmemøtet med Hull tydet på at gjestene kunne bli sendt hjem med stygge sifre i bagasjen.

For endelig var den skadeplagede Robinho tilbake fra start for Manchester City, selv om det ifølge ryktene har skapt store diskusjoner hos City-fansen.

Craig Bellamy, som har storspilt for laget den siste tiden, var nemlig mannen som ble vraket til fordel for Robinho - som selv har ytret et ønske om å forlate klubben.

Og diskusjonen kommer helt sikkert til å pågå også etter lørdagens kamp.

Syv uavgjort på rad
For målrushet uteble mot et godt forsvarende Hull-lag, og igjen måtte Manchester City ta seg til takke med ett poeng.

Det er lagets sjuende(!) poengdeling på rad, noe som ikke holder for en klubb som har et uttalt mål om å sikre seg en topp-fire-plassering denne sesongen.

Det tok nesten en halv time før hjemmelaget produserte sin første skikkelige mulighet, men keeper Matt Duke i Hull-buret avverget med en benparade etter et fint samspill av Adebayor og Tevez.

Citys problemer med å trenge gjennom gjestenes forsvarsmur, men på overtid av første omgang kunne de blåkledte endelig juble.

Shaun Wright-Phillips forserte fram på banen, og fra cirka 20 meter fyrte han løs. Skuddet gikk via en Hull-spiller, og dermed var keeper Duke utmanøvrert.

Utlignet mot slutten
Men heller ikke i den andre omgangen klarte vertene å skape skikkelige målsjanser, og syv minutter før slutt skjedde det som hele City of Manchester Stadium fryktet skulle skje - dommer Lee Probert pekte på straffemerket, og Hull hadde muligheten til å utligne.

Fra elleve meter gjorde Jimmy Bullard ingen feil, og plutselig var Manchester City tvunget til å skape målsjanser.

Den forventede sluttspurten ble imidlertid aldri virkelig skummel, og nok en gang måtte City-supporterne gå skuffet hjem fra kamp.

De samme supporterne reagerte for øvrig med massiv applaus da Robinho ble byttet ut med Craig Bellamy drøye ti minutter før full tid.

Om det var en takk for innsatsen til Robinho, eller en lykkelig mottakelse av en ønsket bytte, vites imidlertid ikke...

Rösler hyllet
En annen som fikk stor applaus på City of Manchester Stadium, var imidlertid tidligere Viking- og Lillestrøm-trener Uwe Rösler.

Tyskeren, som spilte for klubben fra 1994 til 1998, ble i helgen innsatt i de blåkledtes Hall of Fame, og ble mottatt med heftig applaus fra tilskuerne da han ble hyllet før kampstart.

- Han har mindre hår enn han pleide, men det har vi vel alle, ble det skrevet på klubbens egne nettsider.

Den tydelige hårmanken Rösler hadde for klubben, blir ofte husket like godt som hans imponerende 65 scoringer på de fire årene.

Likevel var altså ikke selv Röslers tilstedeværelse inspirasjon nok for City-mannskapet til å hente hjem tre poeng. Med 1-1-resultatet ligger laget på sjetteplass i Premier League.

Avstanden opp til Arsenal på tredje er likevel ikke på mer enn tre poeng.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere