*Nettavisen* Sport.

Varsler alvorsprat med Rekdal

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

- Ikke sånn du bygger opp en spiller, sier Lars Fuhre.

29.10.12 08:55

SOGNDAL - AALESUND 1-1

Kjetil Rekdal og Aalesund ledet 1-0 rett før pause, men AaFK-treneren var tydeligvis lite fornøyd med det han fikk se av Lars Fuhre i møtet med Sogndal søndag.

12 sekunder før pause ble den tidligere Strømsgodset- og Nybergsund-spilleren tatt av banen til fordel for Fredrik Carlsen.

- Vil ta det opp
Det likte han ganske dårlig.

- Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Det er ikke moro det. Det viser bare at Kjetil var misfornøyd, så det er ikke det kuleste. Han sa at han hadde tenkt til å bytte meg ut til pause uansett, men jeg har ikke fått noen egentlig forklaring ennå, vi får ta det senere, sier Fuhre til TV 2.

Kent Bergersen bekreftet at Rekdal ønsket å vise sin misnøye med sin elev og at det var derfor han valgte å ikke vente til pause.

- Jeg synes ikke det er sånn du bygger opp en spiller som kommer tilbake fra skade. Han får stå for det, så får jeg bare jobbe videre. Jeg kommer til å ta det opp igjen når vi kommer tilbake til Ålesund, sier Fuhre.

Rekdal på sin side sier at han ikke føler at han trenger å forsvare noe som helst, men sier at han hadde byttet ut Fuhre ved pause uansett.

Opptur for James
Etter kanondebuten mot Tirana i sommer har det vært stille rundt Aalesunds nigerianske spiss Leke James denne sesongen.

19-åringen spilte sju kamper på rad uten å score, før det endelig løsnet da Vålerenga ble slått 3-1 forrige helg.

Søndag var han igjen på rett plass til rett tid og scoret Aalesunds mål i 1-1-kampen mot Sogndal søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Snæland, Alf Vidar/Scanpix

- Han har kjempepotensial
Kjetil Rekdal er helt klar på at han vil gi James tid og håper nigerianeren kan bli en viktig bidragsyter neste år.

- Han har på ingen måte noe klippekort, men Leke har tidligere vist at han har et kjempepotensial. Derfor kan det være fornuftig å gi han tid og tillit ut sesongen slik at han er best mulig forberedt på norsk eliteserie til neste år, sier Rekdal til Sunnmørsposten.

Rekdal tror forventingspress er noe av grunnen til at det har tatt tid før det løsnet for James.

- Trygghet er viktig for en ung fotballspiller. Forhåpentligvis får Leke bygd seg opp i slutten av sesongen, sier Rekdal.

Uheldig Udjus
Aalesund startet kampen med å slå lange baller opp mot James, men Sogndal-stopperne Hannu Patronen og Gustav Valsvik ryddet stort sett opp i det som kom.

Da ballen gikk helt inn til keeper Kenneth Udjus, gikk det imdidlertid ikke like bra. Den LSK-klare keeperen sklei i det han skulle ut og plukke ballen, og James kunne enkelt pirke inn 1-0 for gjestene.

Sogndal slo tilbake i den andre omgangen og utlignet ved innbytter Stian Dyngeland, som stusset et innlegg fra Malick Mane i mål bak Sten Grytebust.

Det poenget kan bli livsviktig for Sogndal, som kjemper en hard kamp for å holde plassen i Tippeligaen.

Laget ligger nå tre poeng over direktenedrykksplasserte Fredrikstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.