RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NYTT MIRAKEL? Lionel Messi og Luis Suarez får en meget tøff jobb med å snu kvartfinalen mot Juventus i Champions League.
NYTT MIRAKEL? Lionel Messi og Luis Suarez får en meget tøff jobb med å snu kvartfinalen mot Juventus i Champions League. Foto: Lluis Gene (AFP / NTB scanpix)

Veland: - Nytt Barcelona-mirakel strider mot all logikk

Viasat-profilen har liten tro på et nytt «mirakel».

Barcelona må skape nok en magisk Camp Nou-kveld om mesterligadrømmen skal leve videre etter onsdagens returkamp mot Juventus.

Lionel Messi og co. ligger under 0–3 etter den første kvartfinalekampen i Italia. Et slikt utgangspunkt ville normalt ha kvelt all spenning, men Barcelona har vist at de kan gjøre det umulige mulig.

I åttedelsfinalen tapte katalanerne 0–4 i bortemøte med Paris Saint-Germain. De færreste trodde på et Barca-comeback, og alt håp virket definitivt ute da det franske laget også fikk det viktige bortemålet på Camp Nou.

Men med et vedvarende press og tre mål etter det 88. minutt skrev Barcelona mesterligahistorie. 6-1-seieren i egen storstue sendte klubben videre i den gjeveste europacupen.

Kanonsterke hjemme

Onsdag venter en tøffere nøtt enn PSG. Juventus har bare sluppet inn to mål i mesterligaen denne sesongen.

- Juventus har i utgangspunktet bedre erfaring enn PSG til å ri av stormen på Camp Nou. Man sitter med en følelse av at snuoperasjonen sist, om den ikke var en "once in a lifetime", så var det noe helt eksepsjonelt. Det strider mot all logikk at Barcelona skal klare å gjøre det to ganger på rad, sier Viasat-ekspert Petter Veland til NTB.

Han klarer likevel ikke helt å utelukke nok et mirakel. La Liga-kjenneren understreker at Barcelona denne sesongen har vunnet minst 4–0 i alle mesterligakampene på eget gress:

* Celtic (Skottland) 7–0

* Manchester City (England) 4–0

* Borussia Mönchengladbach (Tyskland) 4–0

* Paris Saint-Germain (Frankrike) 6–1

- Vi snakker ikke om noen kasteballer her, kanskje med et lite unntak av Celtic. Barcelona har vist at de kan slå hvem som helst 4–0. Problemet er at det er Juventus som kommer på besøk. Det er et så godt lag at det sannsynligvis kommer til å score på Camp Nou, mener Veland.

Viktig uke

Barcelona er inne i en skjebneuke. I løpet av fire dager kan både mesterligaen og La Liga ryke. Etter Juventus-kampen skal katalanerne til hovedstaden for å møte serieleder Real Madrid i El Clásico.

Med én kamp mer spilt ligger Barcelona tre poeng bak tabelltoppen. Et tap på Santiago Bernabéu serverer høyest trolig ligagullet til erkefienden.

- Det er en vanskelig situasjon. I beste fall er Barcelona klar for semifinalen i mesterligaen og er inne i gullkampen igjen, men i verste fall er de ute av CL og La Liga i løpet av fire dager. Dette er ikke uken Barcelona kan vinne noen titler, men det kan være uken der de taper de to største titlene, sier Veland.

Skulle det verste skje, vil Barcelona så godt som bare ha en cupfinale mot lille Alavés å spille for resten av sesongen. Det vil i så fall være en stor skuffelse.

- Barcelona har en tropp til å vinne alt. De har naturligvis skyhøye ambisjoner hvert år, avslutter Veland.

(©NTB)

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere