Gå til sidens hovedinnhold

Veland: - Ødegaard forlenger med Real Madrid

La Liga-eksperten hevder at Martin Ødegaard (17) kommer til å forlenge sin avtale med Real Madrid.

Viasat-kommentator Petter Veland forteller til Nettavisen at han har fått bekreftet fra gode kilder at den norske unggutten kommer til å skrive under på en ny kontrakt med den spanske storklubben.

Hverken Real Madrid eller Ødegaard har imidlertid foreløpig bekreftet den nye avtalen, men det er ventet at ting vil falle på plass i løpet av noen dager.

17-åringens agent, Tore Pedersen, sier til Nettavisen at han ikke kan kommentere saken.

- Hvis Martin eventuelt forlenger, så står nok det på hjemmesiden til Real Madrid, sier Pedersen til Nettavisen.

Ødegaard har så langt kun spilt én A-lagskamp for Real Madrid i La Liga da han kom inn som innbytter i oppgjøret mot Getafe i mai i fjor.

Veland mener imidlertid at en kontraktsforlengelsen er et tydelig signal på at Real Madrid fortsatt har stor tro på den norske landslagsspilleren.

- Signalet virker å være åpenbart. De er kjempefornøyd med måten han har utviklet seg på og måten han først og fremst har tatt nivået på A-treningene. Det er ingenting som tyder på at de har mistet troen på Martin Ødegaard i løpet av det halvannet året han har vært der, snarere tvert imot, sier Veland til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lånes ut til Rennes

At Ødegaard nå ser ut til å forlenge med Real Madrid ser ikke ut til å få noen konsekvenser med tanke på hans ventede låneopphold i franske Rennes.

17-åringen kommer trolig til å bli presentert som Rennes-spiller i løpet av uken.

Veland er spent på hvordan Ødegaard kommer til å klare seg i den franske ligaen.

- Det er veldig vanskelig å si. Det er til syvende og sist opp til Martin selv. Han må ta vare på de mulighetene han får. Hvis han er god nok, så får han spille nok, sier Veland.

- Tøft valg

Viasat-kommentatoren legger imidlertid ikke skjul på at han synes det er tøft valg av unggutten å dra til Frankrike.

- Det er antakeligvis den ligaen der det er mest fysikk. Det er fysisk i Premier League også, men der er kvaliteten høyere på det tekniske. Sånn sett går han til en klubb hvor han får brynt seg på det som kanskje er den største utfordringen hans, nemlig det å gi litt mer trykk i duellene.

- I Tippeligaen var han kvikk nok i hodet til å kunne danse forbi Frode Kippe og disse andre tøffingene, men i Frankrike og Ligue 1 er det et litt annet nivå på motstanderne han skal bryne seg på som gjør at han må vende seg til en langt mer fysisk måte å spille fotball på, forklarer Veland.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken