RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger Erik Solér Tony Adams?

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Og blir Thierry Henry Solérs superspiss...?

Erik Solér har overtatt som ny sportsdirektør i den amerikanske fotballklubben New York Red Bulls. I Norge har fokus, ikke overraskende, vært på om Solér vil velge en norsk trener. Eller norske spillere.

Viasat-eksperten utelukker selvsagt ingenting. Likevel skal man vel være ærlig nok til å innrømme at det finnes en del gode trenere - og spillere - også utenfor Norges grenser.

Velger Adams?
Ifølge amerikanske og engelske medier seiler nå Arsenal-legenden Tony Adams opp som en mulig Red Bulls-trener. Får han jobben, ønsker Adams visstnok også å få med seg Barcelonas Thierry Henry til den amerikanske storbyen.

Det skal være spanske sport.es som er kilden til skriveriene. De skriver at «Tony Adams er i ferd med å bli trener for New York Red Bulls», og at Adams allerede har hatt samtaler med Henry. Ifølge rapportene skal Henry være innstilt på å avslutte karrieren i USA, selv om det er uaktuelt for franskmannen å flytte dit før neste sommers fotball-VM.

Tony Adams har uansett hatt en noe brokete managerkarriere til nå. Det skal imidlertid understrekes at han etter hvert har skaffet seg en del internasjonal erfaring på ulike nivåer.

Etter en suksessrik karriere som spiller i Arsenal, overtok han i 2003 som manager for Wycombe. Han klarte ikke å stoppe laget fra nedrykk til League Two. Året etter ledet Wycombe en stund serien, før dårlig form ødela. Til slutt ga Adams seg av personlige årsaker.

Erstattet Redknapp
I 2005 var han tilbake i manesjen som ungdomstrener i Feyenoord og Utrecht, og sommeren 2006 var han omsider tilbake i Premier League - som Harry Redknapps assistent i Portsmouth. Portsmouth endte på 9. plass den sesongen. Da Redknapp forlot klubben til fordel for Tottenham fikk Adams etter hvert hovedansvaret. Det ble imidlertid en håpløs oppgave. Portsmouth solgte unna de beste spillerne, og han fikk sparken etter bare 16 kamper.

Etterpå har han jobbet deltid som Arsenal-speider.

Ellers er det ingen hemmelighet at Adams kanskje har fått mest oppmerksomhet for sin åpenhet omkring sine egne alkoholproblemer. Han la alle kort på bordet i biografien «Addicted». Nå kan han altså være på vei tilbake som trener igjen - og det etter å ha blitt valgt av en nordmann.

Solér legger selv ikke skjul på at målet er å skape USAs beste fotballag.

- Det første målet er å sørge for at vi får et lag som kan vinne en del kamper. Så handler det om å skape det beste laget i USA. For å klare det må vi være profesjonelle i alle ledd, og min jobb som leder blir å sørge for at folkene rundt meg har det som skal til for at vi kan skape de resultatene, sa Solér i et intervju med klubbens nettside da han ble presentert mandag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere