RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Velger Owen & Rooney på topp

Sist oppdatert:
Sven-Göran Eriksson bekreftet onsdag at han ville startet med Michael Owen og Wayne Rooney som spissmakkere for England dersom EM startet i dag.

Den engelske landslagssjefen erkjenner at ingen av dem har spilt spesielt godt denne sesongen, men gir duoen likevel full tillit på bakgrunn av innsatsen i landskampene.

Ukjent i Europa?
- Hvis jeg måtte ta ut laget nå, ville det blitt med Owen og Rooney som spisser. Rooney har kanskje ikke gjort det så veldig bra for Everton denne sesongen, men hver gang han har spilt for England, har han spilt bra.

England spiller sin første EM-kamp 13. juni - mot tittelforsvarer Frankrike. Owen har ingenting imot å spille sammen med Rooney i den kampen, i stedet for eksempelvis Emile Heskey.

- Ingen vet noe om Wayne i Europa, og han kan bli en skikkelig overraskelse, sier Owen ifølge The Mirror.

King & Carragher
Eriksson avslørte for øvrig at Jamie Carragher kan bli en kriseløsning som midtstopper.

Gareth Southgate er ifølge svensken ikke klar for EM, samtidig som Rio Ferdinand er suspendert og Jonathan Woodgate er skadet. Eriksson håper derfor at førstevalgene - Sol Campbell og John Terry - holder seg skadefrie de neste to månedene.

- I begynnelsen av sesongen hadde jeg for mange midtstoppere. Men nå er Ferdinand og Woodgate utilgjengelige, og Southgate kan trolig utelukkes også. Det er veldig viktig for England at Sol Campbell og John Terry holder seg friske, men vi har også Jamie Carragher og Ledley King.

- Carragher pleide å spille back for meg, men nå spiller han midtstopper for Liverpool, og det kan han også gjøre for England, sier Eriksson.

Sven-Göran Eriksson offentliggjør sin 23-mannstropp førstkommende mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere