Vellykket operasjon for «Myggen»

Foto: Jens Noergaard Larsen/SCANPIX NORDFOTO

Tirsdag ettermiddag ble Erik Mykland operert ved Parkens Privathospital i København. Operasjonen blir betegnet som vellykket, men det er høyst usikkert om nordmannen blir å se på fotballbanen igjen.

09.03.04 15:13

- Erik er svært glad for at operasjonen er overstått, sier FC Københavns klubblege Frank Odgaard til TV 2 Nettavisen.

I forrige uke dro Myggen til svenske leger ved sykehuset i Umeå, med håp om at en ny form for spesialbehandling kunne få bukt med akillesskaden. Etter å ha blitt undersøkt sist onsdag, ble det klart at operasjon var eneste utvei.

Odgaard sier dagens operasjonen var vellykket, men at det ennå er for tidlig å si noe om nordmannens fremtidige karriere.

- Jeg har snakket med Ove Jørgensen, som er kirurgen som opererte ham. Han fortalte at akillessenen var delvis avrevet som en følge av betennelsen han har vært plaget av.

- Kan du si noe om hvor lang rekonvalenstiden er etter en slik operasjon?

- Det er vanskelig å si. Det er store forandringer i senen hans, men han kan kanskje spille fotball igjen om et halvt års tid - dersom han selv ønsker å fortsette, sier klubblegen.

For det er ingen selvfølge at Mykland kommer tilbake på fotballbanen, selv om han skulle bli helt frisk etter operasjonen. Nordmannen har allerede fått beskjed om at kontrakten med den danske klubben, som går ut til sommeren, ikke vil bli fornyet. Flere norske klubber har signalisert at de ønsker Mykland på laget, men det er tvilsomt om noen tar sjansen på å hente ham inn slik skadesituasjonen har vært den siste tiden.

Inntil videre blir Mykland boende i København, for å få oppfølging hos FCKs medisinske støtteapparat.

- Han blir hos oss ut kontraktstiden, og kommer til å få behandling og resitusjon her i klubben, dersom ikke noe annet blir avtalt, bekrefter Odgaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag