*Nettavisen* Sport.

Vellykket operasjon for Vilanova

Foto: David Ramos / Getty / All Over Press

Barcelona-trener Tito Vilanova (43) gjennomgikk torsdag en vellykket operasjon for å fjerne en kreftsvulst, ifølge kaptein Carles Puyol.

Støtteerklæringer fra en hel fotballverden strømmet til Barcelona da det ble kjent at treneren var rammet av tilbakefall av kreft i ørespyttkjertelen.

Senest i november i fjor ble en svulst fjernet fra en annen spyttkjertel.

- Den første beskjeden jeg har fått er at operasjonen var svært vellykket. Dette er svært vanskelig å forholde seg til, et hardt slag for oss, sa Barca-kaptein Puyol på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Vilanova lå på operasjonsbordet i to og en halv time. Nå venter fire dager i sykesengen for Vilanova. Så starter han på en seks ukers periode med cellegift og strålebehandling.

Assistenttrener Jordi Roura tar ansvar for klubbens stjernegalleri i trenerens fravær. Allerede lørdag venter bortekamp mot Valladolid.

Vilanova vil etter alt å dømme være tilbake på trenerbenken for fullt i god tid innen åttedelsfinalen mot Milan i mesterligaen 20. februar.

Vilanova tok over jobben etter suksesstrener Josep «Pep» Guardiola før årets sesong. Barcelona har innledet med tidenes sesongstart i spansk fotball under 43-åringen. Laget har kun avgitt to poeng hittil og leder La Liga med ni poeng på toer Atlético Madrid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.