*Nettavisen* Sport.

Venner blir fiender

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRANCK FIFE

Til daglig er de lagkamerater i England, Spania og Tyskland. Søndag står de ansikt til ansikt når Frankrike møter England. Her er superduellene i storkampen!

09.06.04 07:58

I teorien kan så mange som 10 av spillerne på hvert av lagene møte lagkamerater på motsatt banehalvdel. Og det er i første rekke spillere fra Arsenal, Manchester United og Chelsea som skal duellere med lagkamerater.

Real Madrid vs Real Madrid
En av de mest interssante duellene utspiller seg på midtbanen, der Real Madrids superstjerner Zinedine Zidane og og David Beckham står ansikt til ansikt.

Arsenal vs Arsenal
Den mest avgjørende duellen kan likevel bli mellom Arsenals superspiss Thierry Henry og lagkamerat Sol Campbell i Englands midtforsvar.

The Gunners klatret til topps i Premier League, mye takket være Henrys fantastiske angrepsspill og Campbells solide innsats bakerst på banen. Og den storvokste stopperen må spille opp mot sitt aller beste på søndag for å stagge den lynraske franskmannen.

Men Henry har også med seg flere av Arsenals nøkkelspillere til Portugal. På søndag skal Patrick Vieira, Robert Pires og muligens også Sylvain Wiltord hjelpe Henry i kampen mot Sol Campbell. Mens Campbell på sin side får støtte av Ashley Cole i kampen mot lagkameratene fra Highbury.

Manchester United vs Manchester United
Manchester United er representert med to spillere i Frankrikes tropp. Verken Mikael Silvestre eller Louis Saha kommer trolig til å starte, men dersom de blir byttet inn møter de Paul Scholes og Gary Neville - og kanskje Nicky Butt - på motsatt halvdel.

Paul Scholes har ikke funnet veien til nettmaskene for landslaget på nesten tre år. Søndag får han sjansen til å overliste en gammel kjenning: Tidligere United-keeper Fabien Barthez er sisteskanse for Frankrike.

Chelsea vs Chelsea
Også Chelsea er tungt til stede i Portugal-EM. Søndag kan meget vel tre fjerdedeler av London-klubbens forsvar være i aksjon på Luz stadion i Lisboa.

John Terry spiller side om side med Sol Campbell i Englands forsvar dersom han blir friskmeldt. På motsatt side er det ikke usannsynlig at William Gallas og Marcel Desailly skal stoppe Englands angripere.

På midtbanen skal Chelseas superduo Frank Lampard og Claude Makelele duellere mot hverandre. Lagkamerat Joe Cole starter nok på benken, men kan få sjansen underveis.

Bayern München vs Bayern München
Også Bayern München har tre spillere i troppene til søndagens storkamp. Bixente Lizarazu og Willy Sagnol kan komme til å møte Owen Hargreaves.

Tottenham vs Tottenham
Og på Frankrikes benk sitter Jacques Santini. Som etter VM overtar som manager i Tottenham. Der blir han sjef for keeper Paul Robinson og Ledley King. Som søndag sitter på Englands benk, like bortenfor Santini.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.