Gå til sidens hovedinnhold

Venner blir rivaler i EM

Mange klubbkamerater blir stående på hver sin side av banen under EM.

Det har gått to år siden den berømte duellen mellom Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo, da England møtte Portugal i kvartfinalen under VM i 2006.

Den gang endte det med portugisisk seier, håndgemeng mellom de to United-stjernene og rødt kort til Rooney.

Under sommerens EM i fotball blir vi igjen vitne til en rekke spennende dueller mellom spillere som til vanlig trener side om side i samme klubb.

Fra skuffelse til EM
Bare tre uker etter at de sammen opplevde skuffelsen ved å tape Mesterligafinalen i Moskva skal Chelsea-stjernene Petr Cech og Ricardo Carvalho møtes til dyst da Tsjekkia spiller mot Portugal i gruppe A.

Les også:Nå er det opp til deg, Ronaldo.

Den tsjekkiske stjernekeeperen har hatt en god sesong i mål, mens den portugisiske stopperen har vært en bauta i Chelsea-forsvaret hele sesongen. Den kan nok forventes mange tøffe dueller inne foran mål, der både Cech og Carvalho vil spille viktige roller.

Tsjekkia og Portugal regnes som de største favorittene i gruppe A, men må overvinne sterke lag som vertsnasjonen Sveits og Norges banemenn Tyrkia for å avansere.

(saken fortsetter - Reprise på VM-finalen)

Reprise på VM-finalen
VM-finalen i 2006 mellom Frankrike og Italia ble et drama uten like og i gruppe C møtes de to tungvekterne nok en gang til kamp.

Begge lagene har en rekke stjernespillere og flere av de trekker til vanlig på seg samme klubbtrøye.

Hardhausen Marco Materazzi smeller sammen med Inter-lagkameraten Patrick Vieira og her kan det nok forventes mange tøffe dueller. Begge spillerne har et rykte på seg for å være nådeløse i spillestilen og det kan forventes taklinger av både det hederlige og stygge slaget.

En annen duell i duellen involverer flere medlemmer av Bayern Münchens stjernegalleri. Supervingen Franck Ribery og høyrebacken Willy Sagnol er ventet å spille for Frankrike, mens kraftspissen Luca Toni er ansett som et av Italias viktigste angrepsvåpen.

Sammen har de hatt en kanonsesong i tysk Bundesliga og stjernespillerne har nok også store ambisjoner om å gjøre en bra turnering med landslaget.

For å oppnå dette må de imidlertid først overleve i det som har blitt karakterisert som «dødens gruppe». Gruppe C består av Italia, Frankrike, Romania og Nederland.

(saken fortsetter - Tyske polakker)

Tyske polakker
Selv om Polen og Tyskland ikke har noen spillere som holder til i samme klubb er det likevel verdt å merke seg at en rekke av Tysklands stjernespillere faktisk opprinnelig er fra nettopp Polen.

Les også:- Ballack er uerstattelig.

Superstjerner som Miroslav Klose, Lukas Podolski og Piotr Trochowski er alle født i Polen og vil nok derfor ha en ekstra følelsesladet opplevelse da de spiller mot sitt fødeland.

I tillegg til Tyskland og Polen, huser gruppe B også Østerrike og Kroatia.

I oppgjøret mellom hjemmehåpet Østerrike og høytflygende Kroatia bør det også nevnes at lagets kapteiner, Andreas Ivanschitz og Nico Kovac, tidligere var lagkamerater i Red Bull Salzburg.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget