*Nettavisen* Sport.

Venter på skjebne-undersøkelse

Foto: (AFP/Scanpix)

En undersøkelse neste uke vil gi det endelige svaret på om Wayne Rooney kan spille fotball-VM for England.

19.05.06 00:40

Manchester Uniteds medisinske støtteapparat betegner sjansene som gode for at Wayne Rooney kan rekke VM-sluttspillet for England.

Men manager Sir Alex Ferguson ønsker ikke at stjerneskuddet skal delta i VM-sluttspillet om spissen ikke er fullstendig friskmeldt.

Får VM-svar neste uke
Neste uke får både Ferguson, Sven-Göran Eriksson og hele det fotballgale England det endelige svaret på om Rooney rekker VM.

Manchester United-stjernen skal nemlig gjennom en omfattende undersøkelse, som blant annet innebærer nye røntgenbilder av bruddet i sin høyre ankel.

- Vi vil vite mer om hva som kommer til å skje med Rooney etter 25. mai. Vi må vente til etter denne datoen for å vite utfallet av undersøkelsen, bekrefter Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson overfor Manchester Uniteds hjemmeside.

Svensken legger ikke skjul på at han fremdeles håper på å kunne benytte seg av både Michael Owen og Wayne Rooney på topp under VM-sluttspillet.

Håper på Owen og Rooney
Også Michael Owen har slitt med skade i forkant av mesterskapet som starter i Tyskland 9. juni.

- Jeg ønsker å spille med både Wayne Rooney og Michael Owen på topp, men våre VM-sjanser hviler ikke Rooneys skuldre. Vi blir bedre med ham på laget, men det beste er å få ham fullstendig frisk. Sånn er det bare, konkluderer Svennis.

Wayne Rooney pådro seg bruddet i sin høyre mellomfot under oppgjøret mot Chelsea i Premier League 29. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.