RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens vondeste Banan-splitt

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Jan Banan Tømmernes kløyvde Viking-forsvaret, men det var Tommy Høiland som serverte desserten.

STABÆK-VIKING 2-3:

FORNEBU (Nettavisen): Han fikk sitt virkelige gjennombrudd i Stabæk-trøya, Jan Banan Tømmernes (et navn han fikk som følge av et veddemål i fjor), men ble sittende igjen på kunstgresset på Fornebu uten å kunne forstå hva som hadde skjedd:

Stabæk hadde nær et snes med målsjanser, men greide bare å finne nettmaskene to ganger – begge gangene da Veigar Páll Gunnarsson tredde igjennom Jan Banan Tømmernes. Den tidligere Asker-spilleren scoret sitt første og andre for klubben da han satte inn 1-0 og 2-0, men slikt hjelper lite når de bakre kolleger sover på jobb.

Hareide ga nesten opp
I løpet av en katastrofal timinuttersperiode i andreomgangen slapp Viking til tre ganger, og rogalendingene var like giftige hver gang – først da Tommy Høiland enkelt fikk krangle inn reduseringen, så da samme mann utlignet bare fire minutter senere på et godt Trond Erik Bertelsen-innlegg, og til slutt da Vidar Nisja lurte seg inn i feltet og sikret seiersmålet på André Danielsens innlegg.

- Vi hadde egentlig gitt opp, men fikk håp på 2-1, sier Åge Hareide, som roser innbytterne for snuoperasjonen.

- Og det ble en fantastisk uke for oss, med tre seire, men jeg er langt fra fornøyd med spillet i dag.

- Konsentrasjonssvikt
Det hadde han heller ingen grunn til å være. I Stabæk-miljøet ble ”ran” brukt som beskrivelse på lørdagens resultat, men man er kjappe med å innrømme at problemene ligger i eget rede.

Eller hode.

- Kanskje er det noe mentalt, dette er andre gangen på en uke at dette skjer, sier Jan Jönsson, som talte ”16 eller 17 målsjanser” for Stabæk mot Viking.

- Dette er helt jævlig, og vi MÅ forbedre konsentrasjonen og være mer fokuserte, mener Jon Inge Høiland, sjokkert over Stabæk-kollapsen.

Navnebror Tommy var også lettere sjokkert over snuoperasjonen, men framsto ikke overraskende med en langt blidere mine etter kampen.

- Dette var utrolig kjekt, sier Viking-spissen etter sin første (og andre) nettkjenning i Tippeligaen på nesten to år.

Selv var han Norges kanskje heteste spiss da han som sekstenåring fikk sjansen i Bryne, og rett etter syttenårsdagen hadde han allerede notert seg for tre scoringer på fem kamper i Adeccoligaen.

- Lærte mye av skaden
Da sommeren kom brakk han foten da han ble påkjørt av en bil, og karrieren holdt var nær ved å være over. Det tok nesten et år før han var tilbake på fotballbanen, men målene uteble - likevel fikk jærbuen en ny sjanse da Viking hentet ham vinteren 2008.

Målene har ikke rent inn der heller, i alle fall ikke i serien, men Høiland har vært fast bestemt på å lykkes.

- Jeg lærte mye av den skaden der.

- Du kan ikke bare regne med å ha framgang, du må lære deg å ha motgang også. Nå håper jeg bare at målene skal begynne å komme i serien også, sier lørdagens Viking-helt.

Bitter dessert
Akkurat slik har Jan Banan Tømmernes hatt det også. Siden han kom til Stabæk etter 2007-sesongen, etter en sesong med 26 seriemål i Asker, har skader og manglende spill gjort Bærums-oppholdet alt annet en minnerikt.

Kun to starter har det blitt på tre sesonger i Stabæk-drakta, men i det er som kjent i det tredje det skal skje. Mot Viking fungerte det meste, Tømmernes var som en het Daniel Nannskog, og en konstant trussel mot rogalendingenes forsvar.

Det hjalp likevel ingen ting.

- Det er kun seier som betyr noe, sier en betuttet Jan Banan Tømmernes til Nettavisen, særdeles skuffet over desserten Viking serverte i andreomgangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere