RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdensrekord i måltørke

Foto: SCANPIX/EPA/NICK POTTS
BELFAST (TV2 Nettavisen): Det er ikke ofte det settes verdensrekorder i fotball. 30 minutter ut i oppgjøret mot Norge var det 1274 minutter siden sist Nord-Irland fant veien til nettmaskene.

Vertene hadde før kveldens kamp ikke scoret på 13 landskamper – eller 1244 minutter. Det var europeisk rekord. Og Nord-Irland visste at verdensrekorden var innen rekkevidde.

Svakt av Myhre
Det var en rekord Nord-Irlands nye manager Lawrie Sanchez for enhver pris ville unngå å slå. Hjemmelaget gikk ut i et voldsomt tempo, og var nære å ta ledelsen allerede etter fem minutter, da Thomas Myhre hadde en dårlig inngripen i feltet.

20 minutter seinere var Thomas Myhre nok en gang i det gavmilde hjørnet. Et innlegg ble klarert rett i beina på en Nord-Irland-spiss, men heller ikke denne gang ville ballen i mål.

På det tidspunktet hadde Morten Gamst Pedersen allerede gitt Norge ledelsen 1- 0. Det var underordnet på Windsor Park. I kveld talte publikum bare målene den ene veien.

Selvironi
Da stadionuret rundet 30 minutter og verdensrekorden var et faktum, feiret publikum med å synge ”We’re the team that never scores”. Da hjemmelaget var farlig frempå minutter senere runget ”We nearly scored a goal” fra tribunene.

Ingen ting å si på selvironien – og da David Healy etter hvilen scoret Nord- Irlands første mål på 1299 minutter eksploderte Windsor Park i jubelscener.

Nord-Irland lå under 1-4. Men forbannelsen var brutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere