RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdifall for Brasils VM-tropp

FALLER I VERDI: Brasils VM-tropp har falt i verdi, med unntak av Neymar, som fikk et brudd i ryggen under kampen mot Colombia.
FALLER I VERDI: Brasils VM-tropp har falt i verdi, med unntak av Neymar, som fikk et brudd i ryggen under kampen mot Colombia. Foto: Odd Andersen (Afp)
Kun én spiller har økt i verdi.

Sjokktapet i VM-semifinalen mot Tyskland har ført til kraftig verdifall for spillerne i Brasils tropp. Den eneste som slipper unna er Neymar.

Det skriver mange brasilianske aviser lørdag, med henvisning til en rapport fra det brasilianske konsulentfirmaet Pluri.

Store prisfall
Ifølge Pluri var Brasils tropp før VM verdt 1,36 milliarder reais (3,8 milliarder kroner). I løpet av turneringen har verdien falt med 61,6 millioner reais (172 millioner kroner), et verditap på 4,3 prosent.

Størst er fallet for Fred (15,9 prosent), Julio Cesar (15,6), Dante (12,8), Maicon (12,5) og Daniel Alves (12,4), mens Hulk har hatt det største verditapet i rene penger. Hans anslåtte salgsverdi har falt fra 124 millioner reais til 111 millioner. Det tilsvarer en nedgang på 36 millioner kroner.

Ifølge Pluri regnes verdiutviklingen ut fra hvordan den enkelte spiller har framstått i VM, men spillere som var involvert i 1-7-katastrofen mot Tyskland kommer særlig dårlig ut.

Brakk ryggen, steg i verdi
Blant alle Brasils spillere er Neymar den eneste som har steget i verdi under VM. Han var god inntil han pådro seg brudd i ryggen og var ikke engang i Belo Horizonte da Brasil ble utklasset. Pluri mener hans verdi har steget med 2,9 prosent fra 206 millioner reais til 212 millioner (nesten 600 millioner kroner).

Ellers er det minus på samtlige spillere, noe ulogisk også Thiago Silva (2,2 prosent). Han måtte stå over kampen mot Tyskland på grunn av gule kort, og i hans fravær gikk forsvaret fullstendig i oppløsning.

Fernandinho, som var direkte skyld i to av baklengsmålene da Brasil slapp inn fire mål på seks minutter i første omgang, slipper for øvrig unna med et fall på 3,2 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere