*Nettavisen* Sport.

Verre enn antatt for Mertesacker

Foto: PA Photos/Scanpix

Arsène Wenger famler i blinde etter gode nyheter.

Per Mertesacker falt etter en vending under ligakampen mot Sunderland og pådro seg en ankelskade. Det ble opprinnelig meldt at tyskeren ville miste minst en måned.

Nå er det ifølge The Guardian klart at Mertesacker blir ute enda lenger. Han mister resten av sesongen.

Det passer selvfølgelig Arsenal og manager Arsène Wenger dårlig. Londonlaget har sluppet inn 35 mål på 25 ligakamper. Bare Newcastle og Norwich har flere baklengsmål av lagene på øvre halvdel i Premier League.

Arsenal bør tette igjen bakover dersom laget skal vinne konkurransen med Chelsea, Newcastle og Liverpool om fjerdeplassen og inngangsbillett til neste sesongs Champions League.

Sjansen for å kvalifisere seg igjennom seier i årets Champions League, forsvant i praksis med 0-4-tapet for AC Milan i første del av åttedelsfinalen. I helgen ble Arsenal for øvrig også slått ut av FA-cupen, etter tap 0-2 for Sunderland.

- Når alle spillerne er tilgjengelig, har vi det som kreves og vi vil også legge til det som kreves. Men for øyeblikket planlegger vi ikke for neste sesong. Vi planlegger for neste kamp. Vi savner mange store, store spillere. Vi er i februar og Jack Wilshere har ikke spilt noen kamper ennå, Abou Diaby har ikke spilt noen kamper ennå, Per Mertesacker er ute resten av sesongen og André Santos er ute i tre måneder, sier Wenger.

Han betrakter en plass blant de fire beste som likestilt med å vinne et trofé.

- Det første trofeet er å ende blant de fire beste. Det er fremdeles mulig. Jeg mener at dette er vitalt for oss, så vi må fokusere på det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag