Gå til sidens hovedinnhold

- Vet vi kan slå Rosenborg

Nedrykkstruede Hønefoss vil kopiere fjorårets seier på Lerkendal.

Hønefoss er ett av få lag som har vunnet mer enn de har tapt på Lerkendal.

Tre ganger har lagene møtt hverandre i Trondheim, tar man med alle turneringer. Det har endt med to seiere og ett tap for laget fra Ringerike.

Søndag møtes lagene igjen i trønderhovedstaden. Da må et desperat bortelag sikre seg poeng fra et gulljagende Rosenborg, for å holde drømmen om fornyet tippeligakontrakt vedlike.

- Eget spill
- Det blir viktig å være solide, men vi må også klare å ha et eget spill. Hvis man bare ligger å forsvarer seg i 90 minutter vil man bli straffet for det, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til Nettavisen

Forrige oppgjør på Lerkendal var 16. mai i fjor. Da sørget Christoffer Dahl og Hønefoss for at det ble en dempet nasjonaldagsfeiring for trønderne, som måtte gå av gressmatten med et 1-0-tap.

- Det at vi har vunnet på Lerkendal før gjør at vi vet at det er mulig å vinne der oppe. For en del år tilbake var det en myte om at det var «umulig» å slå Rosenborg på Lerkendal, spesielt for de mindre klubbene, men slik er det ikke lenger, sier Smerud.

- God periode
Hønefoss har prestert ustabilt gjennom sesongen, men nå er de inne i en av sine beste perioder denne sesongen.

- På de siste fem kampene har vi hanket inn åtte poeng. Vi har vår beste periode så langt i sesongen, noe som blant annet kommer av at vi har kunnet bruke de samme spillerne i lengre tid. I sommer var vi plaget med mye skader, forteller Hønefoss-treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Tøff avslutning
Før søndagens kamp mot Rosenborg har Hønefoss fem poeng opp til trygg plass på tabellen, mens de har ett poeng opp til Tromsø, som innehar kvalifiseringsplassen.

Smedrud forventer en tøff avslutning på sesongen, men har troen på at de vil få spille i Tippeligaen i 2014.

- Vi har troen på at vi skal holde oss i Tippeligaen etter sesongen. For klubber som Hønefoss handler mye om å vokse seg inn i Tippeligaen, både som lag og organisasjon. Dette er noe som tar flere år, sier Smerud.

- Jeg regner med at det blir en tøff avslutning på sesongen. De siste kampene lever sitt eget liv og vi får ta én kamp om gangen, avslutter han,

Dette er Hønefoss sine resterende kamper denne sesongen:
Rosenborg (borte)
Molde (hjemme)
Brann (borte)
Sogndal (hjemme)
Odd (borte)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken