*Nettavisen* Sport.

Veteranen reddet poeng

Foto: Scanpix

Men Siri Nordby og Røa skulle helst vunnet toppkampen mot Stabæk.

25.09.10 17:53

RØA - STABÆK 2-2:

Røa hadde mulighet til å overta tabelltoppen med tre poeng mot Stabæk. Oslolaget lå før nabooppgjøret to poeng bak serielederen, og med fem (nå fire) serierunder igjen er hvert eneste poeng avgjørende.

Og det så lenge lyst ut for den regjerende seriemesteren på hjemmebane. Elise Thorsnes sendte de rød opp i ledelsen etter pause. Stabæk slo imidlertid tilbake og overtok ledelsen etter et selvmål og en scoring av Maiken Pape.

Dermed kunne Stabæk rykke ifra på tabellen og knuse håpet om et nytt seriegull for Røa.

Det nektet Siri Nordby å akseptere. Like før slutt ble Røa tildelt straffe og Nordby, som har spilt for Osloklubben hele karrieren, banket inn utligningen fra krittmerket.

Toppkampen endte uavgjort og spenningen lever i høyeste grad i Toppserien.

Innholdsrik annenomgang
Etter en målløs og kjedelig førsteomgang vartet lagene opp med en annenomgang som inneholdt det meste. Thorsnes sendte hjemmelaget opp i ledelsen 20 minutter etter hvilen, men Stabæk utlignet like etterpå. Janne Stange var sist på ballen og sendte kula i eget nett, men selvmålet skulle trolig ha vært annullert da Stange ble meid ned ved mållinja.

Ikke mange minuttene senere gikk Røa på en ny smell. Pape sendte Stabæk opp i ledelsen med 2-1-scoringen.

Nordby scoret sitt 38. mål
Begge lag jaget seieren, men det endte uavgjort etter at Røa ble tildelt straffe like før slutt. Veteran Nordby stilte seg ved krittmerket og banket inn den viktige scoringen.

Det var forsvarsspillerens sjette denne sesongen og 38. totalt. 32-åringen har spilt for Røa siden 1996 og nærmer seg 300 spilte kamper for klubben. Og ingenting tyder på at hun vil forlate gressmatta på Røa. Nordby har nemlig skrevet under en livstidskontrakt.

Uendret tabell
Med poengdeling i toppkampen står tabellen uendret. Fire seriekamper gjenstår før vinneren skal kåres og begge lag har en relativt tøff sesonginnspurt.

Ingen andre lag har sjanse på gull- og sølvplassene, men Kolbotn og Arna Bjørnar kjemper om tredjeplassen. På nedrykksplass ligger Fløya og Linderud/Grei.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.