*Nettavisen* Sport.

Veteranspiss gir håp

West Bromwich så lenge ut til å være dømt til nedrykk. Men en veteranspiss hadde ikke tenkt å resignere, og bidro sterkt til tre viktige poeng for WBA.

06.03.05 22:41

WEST BROMWICH - BIRMINGHAM 2-0: Kevin Campbell debuterte i toppserien for Arsenal i mai 1988. Det er nesten 17 år siden.

Etter å ha vært innom Nottingham Forest, tyrkisk fotball og Everton ble WBA trolig angriperens siste toppklubb, han har fylt 35 år.

Mot Birmingham var Campbell på plass fra start, for tiende gang i årets sesong.

Frisk start
WBA startet kampen friskt, men lyktes ikke i å ta ledelsen innledningsvis. Etter hvert dabbet tempoet av, og 0-0 var ikke helt unaturlig til pause.

Andre omgang startet med et visst press fra bortelaget. Men spill og sjanser er ikke det samme som mål.

Neil Clement fikk stå alene i feltet på en corner fra Richardson. Hodestøtet sendte hjemmelaget i føringen, og ga supporterne nytt håp om å overleve. Det er nettopp slike kamper et bunnlag må vinne for å fornye kontrakten.

Gir håp
Og under ti minutter senere dukket han opp. Kevin Campell satte inn en volley på innlegget fra Greening.

Campbells tredje mål for WBA var viktig, og bidro til å sende laget bort fra jumboplassen. Nå er det fem poeng opp til trygg grunn, og laget har én kamp til gode på de andre i bunnstriden.

Men enda viktigere enn disse tre poengene i lokaloppgjøret for hjemmefansen, var nok håpet om at de har fått inn en spiss som har satt sine øyne inn på å redde klubben.

I 1998/99-sesongen reddet nemlig Campbell Everton fra nedrykk nesten på egen hånd, med ni mål de siste seks ukene.

Kan det samme skje igjen?

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.